Please choose Language or Country
or

Stift Melk

Met eigentijdse middelen en een afwisselende vormgeving van de verschillende ruimtes wordt hier niet alleen de geschiedenis van het wereldberoemde stift Melk belicht, maar is er ook genoeg aandacht voor hedendaagse activiteiten.
  • Stift Melk im Winter Stift Melk im Winter
  • Gartenpavillion im Stift Melk © Stift Melk/ Pater Martin Rotheneder Gartenpavillion im Stift Melk © Stift Melk/ Pater Martin Rotheneder
  • Stift Melk aan de Donau, Wachau © Österreich Werbung / Homberger Stift Melk aan de Donau, Wachau © Österreich Werbung / Homberger
  • MelkSchiff © Donau Niederösterreich / Lachlan Blair MelkSchiff © Donau Niederösterreich / Lachlan Blair
  • Stift Melk, Niederösterreich © Österreich Werbung, Volker Preusser Stift Melk, Niederösterreich © Österreich Werbung, Volker Preusser
  • The spectacular Melk Abbey © www.extremfotos.com The spectacular Melk Abbey © www.extremfotos.com

Melk geldt al meer dan 1000 jaar lang als het geestelijke en culturele centrum van Niederösterreich. Al meer dan 900 jaar lang, sinds de stichting van de Babenbergerburg, leven en werken de monniken hier volledig volgens de regels van de heilige Benedictus.

In het nieuwe museum worden de bezoekers ontvangen in verschillende ruimtes, waar architectuur, licht, klank en multimedia een grote rol spelen.
Om de ontstaansgeschiedenis en de rijke economische geschiedenis van het klooster concreet in beeld te kunnen brengen, wordt er gebruik gemaakt van speciale computeranimaties.

Een bezoek aan de marmerzaal en de kostbare bibliotheek mogen zeker niet ontbreken.

Meer informatie:
Stift Melk
Abt-Berthold-Dietmayr-Straße 1
3390 Melk
www.stiftmelk.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.