Please choose Language or Country
or

Het Joodse museum in Hohenems

Het museum is een eerbetoon aan de Joodse gemeenschap van Hohenems, die zoveel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de regio. Er wordt aandacht besteed aan de Joodse geschiedenis en cultuur en thema's zoals de Diaspora en migratie.
Aan de hand van moderne audioguides en videostations in het Engels, Duits en Frans wordt hier de Joodse geschiedenis, die zo sterk beïnvloed werd door migratie en grensoverschrijdende relaties en netwerken, geïllustreerd aan hand van individuele getuigenissen.

Voor kinderen en jongeren is er een aangepast programma, waarin ook zij worden gestimuleerd hun eigen leefwereld ook eens met andere ogen te bekijken.

Naast een algemeen overzicht van de Joodse geschiedenis staat in dit museum de voormalige Joodse Gemeenschap van Hohenems centraal. Door de verdrijving van de Joden, de vele deportaties, het antisemitisme, de Holocaust en andere gruwelijkheden onder het nationaal-socialistisch regime, kwam er eind aan het bestaan van deze gemeenschap, die zoveel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de gehele regio.

De nationale en regionale geschiedenis wordt in beeld gebracht aan de hand van persoonlijke verhalen en getuigenissen. De mensen zelf en hun geschiedenis staan hier centraal. Het museum onderhoudt dan ook nauwe banden met nakomelingen van de Hohenems-gemeenschap in de hele wereld.

Het museum presenteert spanningsvelden uit de Joodse geschiedenis en zet hierbij tegelijkertijd aan tot reflectie over onze huidige samenleving.

Meer informatie:
Jüdisches Museum Hohenems
Villa Heimann-Rosenthal
Schweizer Straße 5
6845 Hohenems
www.jm-hohenems.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.