Please choose Language or Country
or
Twombly im Museum Moderner Kunst Wien (MUMOK) © MUMOK

MUMOK (Museum Moderner Kunst)

In de grote zwarte kubus op het plein van het Museumsquartier zijn ca. 7.000 moderne werken te bewonderen. Van Oskar Kokoschka tot en met Hermann Nitsch.
Dit nieuwe gebouw, opgetrokken uit donkere basaltsteen, herbergt een grote kunstverzameling met werken van de belangrijkste stijlvertegenwoordigers van de moderne kunst - variërend van het Expressionisme (Richard Gerstl, Oskar Kokoschka, Ernst Ludwig Kirchner), het Futurisme (Juan Gris, Fernand Leger, Giacomo Balla) tot het Surrealisme (Man Ray, Max Ernst, René Magritte, André Masson). Ook kunt u er werken van Pablo Picasso, Paul Klee, Alberto Giacomesti en Francis Bacon bewonderen.

Het Weense Aktionisme, Oostenrijks meest radicale en belangrijkste bijdrage aan de internationale ontwikkeling van de avantgarde, is met werken van Günter Brus, Otto Muehl, Hermann Nitsch und Rudolf Schwarzkogler ook zeer goed vertegenwoordigd.

Meer informatie:
MuseumsQuartier
Museumsplatz 1
1070 Wien
www.mumok.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.