Please choose Language or Country
or
Nationaalbibliotheek en globemuseum Wenen © Wien Tourismus/Maxum

Nationaalbibliotheek en globemuseum

Met meer dan 7 miljoen verzamelingsobjecten is de Oostenrijkse nationale bibliotheek de grootste van Oostenrijk. De barokke pronkzaal van 20 meter hoog is een absoluut hoogtepunt.
In de Nationaalbibliotheek worden maar liefst meer dan 200.000 werken tentoongesteld; naslagwerken over de Oostenrijkse geschiedenis, politiek, kunst en boekdrukkunst.

Niet alleen de boeken, maar zeker ook de 10 bijzondere tentoonstellingen maken de bibliotheek een bezienswaardigheid. Bekijk er de papyri, of de vele manuscripten (die teruggaan tot de 4e eeuw). Ook kun je er een tentoonstelling over pamfletten en plakaten bekijken. Of breng een bezoekje aan het globemuseum, waar zo'n 600 verschillende globes te bewonderen zijn.

De barokke pronkzaal is ongetwijfeld een van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan dit museum. De zaal werd in de 18e eeuw gebouwd en is bijna 80 meter lang en 20 meter hoog. De grote koepel, versierd met prachtige fresco's, maken de zaal tot een niet te missen bezienswaardigheid.

Meer informatie:
Österreichische Nationalbibliothek
Josefsplatz 1
1015 Wien
www.onb.ac.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.