Please choose Language or Country
or
Kunsthaus Graz © Universalmuseum Joanneum Eduardo Martinez

Museumtips

Kunst zover als het oog kan zien: Oostenrijk heeft een dicht netwerk van musea, galeriën, beeldentuinen en deelstaat-tentoonstellingen.

Museumtips

Salzburgs openluchtmuseum Großgmain © Salzburger Freilichtmuseum Salzburgs openluchtmuseum Großgmain © Salzburger Freilichtmuseum

Salzburger Freilichtmuseum Großgmain

In het Salzburger Freilichtmuseum in Großgmain aan de voet van de Untersberges worden rond de 100 historische gebouwen, gegroepeerd naar originele herkomst uit alle regio's van het SalzburgerLand, weer opgebouwd.
Meer over het museum
Het Kunsthaus in Graz / Steiermark © Steiermark Tourismus / Foto: Schiffer Het Kunsthaus in Graz / Steiermark © Steiermark Tourismus / Foto: Schiffer

Kunsthaus Graz

Het moderne Kunsthaus in Graz, midden in het historische centrum van de stad, combineert klassiek met modern. Een waar architectonisch kunstwerk.
Meer over het Kunsthaus in Graz
Werke von Hermann Nitsch © nitsch museum Mistelbach Werke von Hermann Nitsch © nitsch museum Mistelbach

Museumcentrum Mistelbach

Dit museumcomplex in het Weinviertel bestaat uit twee musea, het Nitschmuseum en het Lebenswelt Weinviertel Museum.
Meer over het Museumcentrum Mistelbach
Liaunig Museum in Karinthië / Oostenrijk © Liaunig Museum Liaunig Museum in Karinthië / Oostenrijk © Liaunig Museum

Liaunig Museum

Dit Oostenrijkse privemuseum van de industrieel en kunstverzamelaar Herbert W. Liaunig beschikt over een van de grootste verzamelingen na-oorlogse Oostenrijkse kunst.
Meer over het Liaunig Museum
Museum der moderne kunst op de Mönchsberg, Salzburg © MdM, Foto: Werner Reichel Museum der moderne kunst op de Mönchsberg, Salzburg © MdM, Foto: Werner Reichel

Moderne kunst op de Mönchsberg

Direct aan de steile afgrond van de Mönchsberg, 60 meter boven de Anton-Neumayr-Platz kun je in dit museum hedendaagse moderne kunst bewonderen.
Meer over het Museum der Moderne
Lentos Kunstmuseum in Linz / Oberösterreich © TV Linz / Roebl Lentos Kunstmuseum in Linz / Oberösterreich © TV Linz / Roebl

Lentos Kunstmuseum in Linz

Het kubusvormige kunstmuseum Lentos in Linz geldt als een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst in Oostenrijk.
Meer over het Lentos Kunstmuseum
August Walla © August Walla August Walla © August Walla

Art Brut Center Gugging

Het cultuurcentrum in Maria Gugging, een voormalig psychiatrische instelling, is nu een centrum voor kunst en cultuur.
Meer over het Gugging Museum
Leopold Museum in het museumskwartier in Wenen © Leopold Museum Leopold Museum in het museumskwartier in Wenen © Leopold Museum

Het Leopold museum

Dit museum herbergt de belangrijkste verzameling van Oostenrijkse kunst. Meer dan 5.000 museumstukken worden hier tentoongesteld.
Meer over het Leopold Museum
Arnulf Rainer Museum © Arge Lottersberger-Messner-Dumpelnik Arnulf Rainer Museum © Arge Lottersberger-Messner-Dumpelnik

Arnulf Rainer Museum

In het voormalige damesbad in Baden zijn werken te bezichtigen van een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars van Oostenrijk.
Meer over het Arnulf Rainer Museum

Romeinen in het Carnuntum

Ontdek de antieke wereld van de oude romeinen in het Carnuntum tijdens de deelstaat-tentoonstelling 2011 in Niederösterreich.
Meer over de deelstaat-tentoonstelling

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.