Please choose Language or Country
or
Lentos Kunstmuseum in Linz / Oberösterreich © Archiv TVB Linz / Roebl

Lentos Kunstmuseum in Linz

Het kubusvormige kunstmuseum Lentos in Linz geldt als een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst in Oostenrijk.
De nadruk van de verzameling ligt op werken van Europese schilders in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het Lentos Kunstmuseum beschikt over zo'n 1500 museumstukken uit de schilder- en beeldhouwkunst, meer dan 10.000 werken op papier en ca. 850 foto's, met daaronder belangrijke werken die hebben bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de artistieke fotografie. De vroegste werken die hier worden tentoongesteld dateren uit de eerste helft van de 19e eeuw. De kunst uit de periode na 1945 wordt aangevuld met belangrijke werken uit de internationale kunstwereld.

Tentoonstellingen in 2011
„Che Fare? Arte  povera – Die historischen Jahre“
(18 februari – 29 mei 2011). Deze geeft een inkijkje in een van de meest interessante kunststromingen van de 20ste eeuw.  

 „Jack Freak Pictures“, de grote zomertentoonstelling van het kunstenaarsduo Gilbert & George showt de nieuwe serie „Jack Freak Pictures“. (17 juni – 9 oktober 2011).

De unieke vormgeving van het museum, gebouwd uit glas en beton, is een goed voorbeeld van moderne architectuur in Oostenrijk.

Meer informatie:
Lentos Kunstmuseum Linz
Ernst-Koref-Promenade 1
4020 Linz
www.lentos.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.