Please choose Language or Country
or
Toren in Carnuntum, Niederösterreich

Romeinen in het Carnuntum

Ontdek de antieke wereld van de oude romeinen in het Carnuntum tijdens de deelstaat-tentoonstelling 2011 in Niederösterreich.
De Niederosterreichse deelstaat-tentoonstelling 2011 neemt je mee naar de antieke wereld van de oude Romeinen. Onder de titel „Erobern – Entdecken – Erleben im Romerland Carnuntum“ heeft de expositie zich ten doel gesteld om voor de bezoekers een reis door de millennia mogelijk te maken en een beeld te scheppen van het leven in Carnuntum, eens de bloeiende hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonie. Als uitgangspunten dienen het openluchtmuseum Petronell, het Museum Canuntinum met zijn collectie goed bewaard gebleven vondsten en de Kulturfabrik Hainburg die een kijkje biedt in de wereld van de grote veroveraars.

De veelzijdigheid van het Romeinse land van Carnuntum beleef je van
16 april tot 15 november.

Carnuntum werd vooral bekend toen keizer Marcus Aurelius en keizer Septimius Severus - die hier overigens door zijn soldaten tot keizer werd uitgeroepen - er verbleven.

Het museum Carnuntinum in Bad Deutsch-Altenburg is met zo'n 3300 tentoonstellingsobjecten het grootse museum van Oostenrijk over de Romeinse tijd.

Meer informatie: www.noe-landesausstellung.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.