Please choose Language or Country
or
Museumsbahn © Salzburger Freilichtmuseum Großgmain

Salzburger Freilichtmuseum Großgmain

In het Salzburger Freilichtmuseum in Großgmain aan de voet van de Untersberges worden rond de 100 historische gebouwen, gegroepeerd naar originele herkomst uit alle regio's van het SalzburgerLand, weer opgebouwd.

Wie de wandelweg recht door het 50 hectaren grote gebied te zwaar vindt, kiest de eenvoudige bezichtigingsvariant, namelijk de Museumsbahn. Een rit van aan de museumingang tot aan het eindstation en terug duurt tussen de 20 en de 30 minuten. Uit- en instappen kunnen de bezoekers in het middenstation, aan het museumsgasthuis Salettl en aan het eindstation, van waaruit de wandelweg verdergaat. Elk treinstel beschikt over een drempelvrije toegang, waardoor ook rolstoelgebruikers gemakkelijk kunnen meerijden.
 
Langs de spoor- en wandelweg liggen de originele heropgebouwde historische gebouwen uit zes eeuwen agrarische bouw- en wooncultuur, die bijna allemaal vanbinnen en vanbuiten te bezichtigen zijn.

Het ensemble van historische boerderijen, landbouwbedrijven, molens, handwerkershuisjes, almhutten, een landbrouwerij, een energiebedrijf en agrarische bijgebouwen wordt door het omliggende platteland aangevuld: weiden omgeven door historische hekken, kapellen, bossen, fruitbomen en boerentuinen horen bij de ruimte. Vijvers en poelen dienen niet alleen als coulissen maar drijven ook molens en legendes aan.

Elke zondag vinden handwerkvertoningen plaats, zoals weven, spinnen, keramiek beschilderen of het maken van harken.  

Meer informatie:
www.freilichtmuseum.com

Meer musea in SalzburgerLand

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.