Please choose Language or Country
or

De beroemdste winkelstraten van Oostenrijk

Een vakantie zonder shoppen? Niet in Oostenrijk! Naast de prachtige natuur en het veelzijdige culturele aanbod heeft Oostenrijk mooie warenhuizen, gezellige souvenirswinkeltjes en natuurlijk ook prachtige winkelstraten!
De Mariahilferstraße in Wenen
De Mariahilferstraße, door de locals ook wel liefkozend 'Mahü' genoemd, ligt direct aan het Weense Weststation. Hier, in de langste winkelstraat van Oostenrijk, hebben bijna alle grote warenhuizen wel hun eigen filiaal. Wie op zoek is naar lederwaren, meubels, accessoires, boeken en schrijfwaren ... vindt hier ongetwijfeld wel iets naar zijn goesting. Daarnaast vind je er ook charmante, kleine boetiekjes waar je voor de meest uiteenlopende zaken terecht kunt. De café's zorgen ervoor dat je temidden van al dat shopping-geweld tevens kunt genieten van een goede kop koffie en natuurlijk de typische Weense charme. Overigens is de metro hier nooit ver weg - je kunt namelijk bijna de helft van deze lange winkelstraat ook ondergronds afleggen.
mariahilferstrasse.at


De Landstraßer Hauptstraße in Wenen
Samen met de luxueuze Kärntner Straße staat de Landstraßer Haupstraße op de 2e plaats. In de jaren ´80 begon men met de aanleg ervan en sindsdien is de straat ook perfect per metro bereikbaar. Brede voetpaden met sierlijke bomen zorgen voor een mooi decor en de vele winkels, variërend van exclusieve, luxe boetieks tot de bekende ketens, nodigen uit tot spenderen. Wie van al dat shoppen honger heeft gekregen, kan zich meteen tegoed doen aan verse lekkernijen op de ernaast gelegen Rochusmarkt.
Shoppen in Wenen
De Weense winkelstraat


De Landstraße in Linz
De Linzer Landstraße is, na de Mariahilferstraße in Wenen, de grootste winkelstraat van Oostenrijk en ligt vlakbij het station. De straat loopt van de barokke Hauptplatz dwars door het centrum van Linz, tot aan de Blumauer-kruising. Op een steenworp afstand ligt de Neue Dom, de grootste kerk van Oostenrijk. Je vindt er een interessante mix van internationale modeketens en kleine winkeltjes. Breng ook zeker een bezoekje aan een van de vele zijstraatjes, waar je vaak mooie en interessante speciaalzaken en boetiekjes aantreft.
Shoppen in Linz


De Maria Theresiastraat in Innsbruck
Zien en gezien worden: in deze winkelstraat wordt er heel wat af geflaneerd. Met op de achtergrond de imponerende bergtoppen, de Anna-zuil en natuurlijk winkels, véél winkels, wordt shoppen voor (bijna) iedereen een aangename bezigheid. Bovendien zorgen de vele middeleeuwse en barokke gevels voor een stijlvol decor. Ook het beroemde Kaufhaus Tyrol bevindt zich in deze straat.
Shoppen in Innsbruck


De Kramergasse en de Alter Platz in Klagenfurt
Van gotisch tot barok - de Kramergasse, de bekendste winkelstraat van Klagenfurt, is niet alleen de oudste straat van de stad, maar werd in 1961 ook uitgeroepen tot de allereerste voetgangerszone van Oostenrijk. Je kunt hier dus ongestoord genieten van de mooie barokke en jugendstil-gevels en ondertussen op het gemakje wandelen tot aan de Alter Platz, de historische kern van de stad. In de oude handelspanden van toen zijn nu gezellige café's en mooie winkels gevestigd. De panden zijn voornamelijk oude Italiaanse herenhuizen uit de 16e en 17e eeuw. Deze elegante bouwstijl geeft de winkels een Italiaanse flair. En terwijl jij aan het inkopen bent, amuseren de kinderen zich bij 'Kinderwerk Klagenfurt'.
Shoppen in Klagenfurt


Rondom de Hauptplatz in Graz
Rondom de mooie Hauptplatz in Graz vind je vele gezellige en mooie steegjes, waar je naar hartelust kunt shoppen. Al in de Middeleeuwen was Graz een belangrijke handelstad en die traditie vind je ook vandaag de dag nog terug. De grootste winkelstraat is de Herrengasse, met talrijke winkels, café's en brasserieën. Kunstliefhebbers kunnen in de Sackstraße terecht, waar antiek en moderne kunst elkaar afwisselen. Deze straat wordt dan ook niet voor niets de 'kunstmijl' genoemd.


De Linzergasse in Salzburg
Het is niet gemakkelijk om constant in de schaduw te moeten staan van de wereldberoemde Salzburgse Getreidegasse. Toch is de Linzergasse zeker een bezoekje waard. Weliswaar wat minder turbulent, maar juist daarom heel gezellig. Je vindt er vele boetiekjes, schoenenwinkels en muziekspeciaalzaken.
Shoppen in Salzburg


De Bregenzer shopping-Festspiele
Het mooie Bregenz is niet zo groot. Vrijwel alle winkels liggen dan ook gecentreerd in en rondom de Kaiserstraße. Van juwelen tot kindermode, van designerlabels tot traditionele familie-ondernemingen; alles ligt hier aangenaam dicht bij elkaar in de buurt. Zo blijft er meer tijd over voor een bezoekje aan een van de vele gezellige café's in de binnenstad.
Shoppen in Bregenz

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.