Please choose Language or Country
or
Bezoek het huis van de bergdokter in Ellmau, Tirol © Peter Moser

De bergdokter

„Een, twee, drie … Actie!“ In het dorpje Ellmau in Tirol hoorden ze deze woorden wel vaker weergalmen. Naast andere series en films zoals de 'Hüttenwirtin' werd hier namelijk ook het TV-feuilleton 'De Bergdokter' opgenomen.
Tijdens de Ellmauer filmwandeling stappen de deelnemers van de ene naar de andere filmlocatie. Met wandelgids Peter Moser verkennen we de originele draailocaties van verschillende producties waaronder 'Wilder Kaiser', 'Ruf der Berge', 'Die Hüttenwirtin' en het ook bij ons bekende feuilleton 'Der Bergdoktor'. Tijdens de wandeling weet gids Peter heel wat leuke anekdotes te vertellen over wat er zich achter de schermen afspeelde.  

Het huis van de bergdokter staat op een heuvel net buiten Ellmau. De boerderij 'Hinterschnabel' werd omgebouwd tot de praktijk van de geliefde tv-arts. Het is vanaf de boerderij trouwens niet meer ver tot de Rübezahlalm. Daar vertelt de waard van het uit 1778 stammende Alm-Gasthof je graag interessante verhalen over diverse filmopnames die hier en in de regio Hall-Wattens hebben plaatsgevonden.

Filmwandelingen 2014: 20 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 30 september.

De wandelingen zijn gratis voor alle gasten die in Ellmau verblijven. Je kunt je hiervoor direct aanmelden bij de toeristische dienst van Wilder Kaiser-Ellmau.

Maar de serie werd niet alleen in Ellmau opgenomen. Ook de regio Hall-Wattens was meermaals het schouwtoneel voor de bergdokter. Hier vind je meer informatie over de regio Hall-Wattens.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.