Please choose Language or Country
or
Draailocatie in Oostenrijk © Tourismusverband Ramsau am Dachstein

Waar de bergredders wonen

De Duitse omroep ZDF trok voor het opnemen van de serie 'Die Bergwacht' naar Ramsau am Dachstein en het Ennsdal in de Steiermark. Vanaf mei 2010 vinden hier de opnames voor het tweede seizoen plaats.

Deze zomer heeft de toeristische dienst van Ramsau am Dachstein heel wat dagwandelingen in de sporen van de bergredders in het programma opgenomen(de periodes zijn terug te vinden in het voorlopige weekprogramma). Een bus brengt de filmliefhebbers naar het dalstation van de Dachstein Gletsjer kabelbaan. De steile weg brengt je naar de 'Südwandhütte', een van de belangrijkste locaties in de serie. Eigenaar Andreas Perner vertelt je graag meer over onder andere spectaculaire helikopterlandingen en stunt-acties.


Tijdens een wandeling langs de 5-Hütten-weg passeren de wandelaars langs het huis van Emilie Hofer, een van de belangrijkste personages uit de serie. De prachtige hoeve die werd opgetrokken in de jaren 1800 heet in werkelijkheid het 'Pernerhof'. Op de panoramaroute gaat het uiteindelijk verder richting oosten, naar de evangelische kerk van Ramsau. In de buurt hiervan vind je het 'bergwacht'-bureau en de sportwinkel van Toni Stössl alias Stephan Zinner. De volgende stopplaats is het ouderlijke huis van de hoofdrolspeler, namelijk het 'Gruberhof'. De geschiedenis van de hoeve, die vandaag trouwens nog steeds in gebruik is, gaat terug tot in 1500.

Dagwandelingen 'in het spoor van de bergwacht'. 
Periode: elke vrijdag van midden juni tot midden oktober (afhankelijk van de actuele sneeuwval)
Aanvang om 9 uur bij het dalstation van de Gletsjerbaan (vervoer met lijnbus mogelijk). Meer informatie vind je bij de toeristische dienst van Ramsau am Dachstein.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.