Please choose Language or Country
or
Lena Hoschek © Lupi Spuma Fine Photography/Lena Hoschek

Steiermark: fifties-stijl en folklore

Haar ruitjeshemden, broekpakken en petticoats met wijde rokken herinneren aan de fifties, zij het dat er toen nog geen spijkerriemen, latexkousen en hooggehakte pumps waren ...

Als prille 24-jarige startte de in Graz geboren Lena, na een modestudie in Wenen en een assistentschap in de Londense studio van Vivienne Westwood, haar eigen label Lena Hoschek. Sinds 2006 baart ze met haar retro-stijl, die de vrouwelijke vormen in een nieuw licht stelt, internationaal opzien in de modebranche.

De stijl van haar creaties geeft aan de ene kant uitdrukking aan haar passie voor de filmsterren van de jaren '40 en '50, en aan de andere kant aan haar waardering voor het traditionele ambacht, kostbare materialen en nostalgische patronen. Samen met invloeden uit de punk en rock-‘n-roll ontstaat haar eigen Hoschek-stijl, die duidelijk naar voren komt bij haar dirndls, brillen en zelfs pyjama's.

Sterren als zangeres Katy Perry en topmodel Franziska Knuppe zijn grote fans van de mode uit Steiermark.

Momenteel is de ontwerpster aan haar eerste herencollectie bezig.

Lena Hoschek, Studio Graz: www.lenahoschek.com

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.