Please choose Language or Country
or
7tm Glanz & Gloria © Heinz Holzmann

Wenen: jonge Oostenrijkse mode

Ook in Oostenrijk heeft zich de laatste jaren een levendige modescène ontwikkeld. Deze mode slaat aan door haar bijzondere mix van creatief design, ambachtelijke kwaliteit en draagbaarheid. Bovendien weerlegt ze met haar goede prijs-kwaliteit verhouding het eeuwenoude cliché dat design steeds duur moet zijn.

Modescène in het 7e district

Dé draaischijf van de jonge modescène in Wenen is het 7e district, waar je in de vele shops de collecties van jonge en hippe designers kan kopen.

De Combinat showroom houdt het midden tussen een werkruimte en een winkel, die tegelijk aan meerdere modemakers en -maaksters onderdak biedt. In de winkel Gegenalltag worden naar thema actuele designercollecties getoond. Op styleat.com vind je dan weer de grootste keuze aan jonge Oostenrijkse mode.

Niet ver van het MuseumsQuartier vind je de volledig in het wit opgetrokken Park conceptstore waar je op 2 verdiepingen Oostenrijkse avantgarde designers kan ontdekken die ook in het buitenland succes kennen.

Vele winkels en designers in het 7e district zijn aangesloten bij het 7tm netwerk. Dit betekent dat ze speciale arrangementen aanbieden zoals  individueel samengestelde shopping- en fashionwandelingen door het district met op wens styling en modeadvies.

Rond de Naschmarkt

De Weense Naschmarkt, het trefpunt voor genieters van alle aard, biedt sinds kort plaats aan chique designerwinkels. In de nabijgelegen Gumpendorferstraße of Kettenbrückengasse vind je naast bio- en fairtrade winkels nu ook enkele designstudio's met een bijzondere flair.

„Anukoo Fair Fashion“ bijvoorbeeld spitst zich volledig toe op biokatoen. In de overwegend groene winkel zijn naast t-shirts, jurken, broeken en jassen van het huismerk ook de collecties van het ecovriendelijke Weense modelabel "Göttin des Glücks" beschikbaar. Bij "Mein Design" kunnen creatievelingen voor enkele maanden ruimte huren en hun ontwerpen tentoon stellen. Het aanbod van deze winkel wisselt daardoor regelmatig. Van mode en interieurstoffen tot juwelen: voor iedereen wat wils!

Meer informatieBezoek de hipste winkels en meest trendy plaatsen.
Ook Vlaanderen Vakantieland ging op pad met Lucie!

shoppingwithlucie.com

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.