Please choose Language or Country
or

Wandelen in Oostenrijk

Wandelen is een populaire activiteit onder de Belgen. Door haar goed onderhouden en bewegwijzerde routes zijn de Oostenrijkse wandelroutes populairder dan ooit. Er is voor elk wat wils.
Berliner Hütte, Zillertal, Tirol © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Berliner Hütte, Zillertal, Tirol © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Oostenrijk wandelland in 10 redenen

Waarom wandelen in Oostenrijk?

Oostenrijk is de perfecte wandelbestemming, door haar fascinerende landschappen en het prachtige netwerk van paden met verschillende moeilijkheidsgraden. Of je nu één van de nationale parken wil ontdekken, de schoonheid van de Alpen tijdens een langeafstandswandeling wil ontdekken, of tijdens een dagje uit met de familie, Oostenrijk biedt ongelofelijk veel keuze.

10 redenen om te wandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Wandelen aan het Steinernen Meer in Vorarlberg © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Wandelen aan het Steinernen Meer in Vorarlberg © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Wandelen zonder bagage

Droom je er ook wel eens van om tijdens het wandelen volledig het hoofd en de handen vrij te hebben? Van iedere dag frisse lakens en van minder gesleur met al die bagage? In Oostenrijk kan het! Bij elke etappe-aankomst lig je bagage al op je te wachten en duik je zo je fris opgemaakte bed in.
Meer over bagagevrije wandeltochten
Gratlspitz © © Österreich Werbung / Christina Kuhaupt Gratlspitz © © Österreich Werbung / Christina Kuhaupt

De Oostenrijkse wandeldorpjes

De magie van het wandelen....in geselecteerde wandeldorpen genieten van het landschap: ruim 40.000 km wandelpaden leiden naar een perfecte wandelvakantie bij charmante gastheren!
Lees hier meer over de Oostenrijkse wandeldorpjes
Groppenstein Schlucht © Klaus Dapra Groppenstein Schlucht © Klaus Dapra

Wandelen langs het wilde water

Het wilde water stort met volle kracht over de rotsen de diepte in. Het imposante natuurschouwspel van de watervallen laat zich bijzonder goed bewonderen vanaf goed onderhouden wandelpaden. Het opspattende water zorgt bovendien voor een aangename verfrissing.
Wandelen langs de waterval
Wandelen met de familie © Innsbruck Tourismus Wandelen met de familie © Innsbruck Tourismus

Wandelen met kinderen

Wandelen kan ook plezierig zijn voor de kleinsten: op belevenispaden, ontdekkingsroutes en blotevoetenwegen vervelen ze zich zeker niet.
Wandelplezier voor de familie in Oostenrijk
Een spectaculair decor © Tirol Werbung / Peter Neusser Een spectaculair decor © Tirol Werbung / Peter Neusser

De mooiste bergroutes

Van hut naar hut wandelen en elke dag genieten van de vrijheid in de bergen. De Oostenrijkse bergroutes zijn afwisselend en bieden de mooiste wandelervaringen voor iedereen. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rij gezet.
Wandelen van hut naar hut
Berliner Hütte Zillertal © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Berliner Hütte Zillertal © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Huttentochten in Oostenrijk

Nog nooit een huttentocht gemaakt? Hier ontdek je onze suggesties per deelstaat.
Naar de meerdaagse huttentochten
Wandelen in Oostenrijk © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Wandelen in Oostenrijk © © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Meerdaagse trektochten in Oostenrijk

Tijdens meerdaagse trektochten in Oostenrijk wordt de wandelervaring nog intensiever, de natuur nog vertrouwder. Om de wandelaars onbezwaard van het landschap te laten genieten, nemen ijverige helpers het vervoer van de zware bagage vaak over.
Meer over meerdaagse trektochten
Even opfrissen bij een waterpunt © Österreich Werbung / Andreas Hofer Even opfrissen bij een waterpunt © Österreich Werbung / Andreas Hofer

Pelgrimstochten in Oostenrijk

Verre wandelingen maken en daarbij ontspanning en rust vinden... In hectische tijden ontdekken steeds meer mensen de pelgrimswegen voor innerlijke rust en welzijn.
Lees hier meer over pelgrimstochten in Oostenrijk
Dachstein Sky Walk © © Österreich Werbung / G. Popp Dachstein Sky Walk © © Österreich Werbung / G. Popp

Spectaculaire uitzichtsplatformen

Adembenemende uitzichten in combinatie met bijzondere architectuur. Dat bieden de talrijke uitzichtsplatformen die de afgelopen jaren in de Oostenrijkse Alpen gebouwd zijn.
Op het randje
Kapel in Aud bij Lofer, SalzburgerLand © © Österreich Werbung / Wolfgang Weinhäupl Kapel in Aud bij Lofer, SalzburgerLand © © Österreich Werbung / Wolfgang Weinhäupl

Bergklimdorpen in Oostenrijk

Afzien van luxe, behoud van natuur en tradities en weg van de steeds grotere skigebieden, snellere liften en luxe hotels. Dat vind je in de Oostenrijkse dorpen voor bergbeklimmers.
Meer informatie over bergklimdorpen

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.