Please choose Language or Country
or

Wandelen in Oostenrijk

Oostenrijk is natuurlijk het wandelland bij uitstek. Een stevige tocht naar de toppen van de Alpen of juist een rustige wandeling langs meren of door de dalen, een meerdaagse huttentocht ... wat je wens ook is, het kan zeker in Oostenrijk!

Wandelen in Oostenrijk

Berliner Hütte Zillertal © Österreich Werbung/Peter Burgstaller Berliner Hütte Zillertal © Österreich Werbung/Peter Burgstaller

Huttentochten in Oostenrijk

Nog nooit een huttentocht gemaakt? Hier ontdek je onze suggesties per deelstaat.
Naar de meerdaagse huttentochten
Waterpark Mönichkirchen © Marktgemeinde Mönichkirchen Waterpark Mönichkirchen © Marktgemeinde Mönichkirchen

Natuurleerpaden in Oostenrijk

Op de Oostenrijkse natuurleerpaden leer je al spelenderwijs en op avontuurlijke manier meer over onderwerpen als bos, water, weide, weiland, geologie en nog veel meer. Je leert de natuur te begrijpen en te waarderen.
Ontdek de natuur!
Almrausch am Spiegelsee, Dachstein, Steiermark © Wanderhotels/Raffalt Almrausch am Spiegelsee, Dachstein, Steiermark © Wanderhotels/Raffalt

Wandelhotels- best alpine

In de wandelhotels kunt u genieten van unieke berg- en natuurervaringen in de mooiste regio's van de Alpen. Net zo gevarieerd als de landschappen zijn ook de familie gerunde hotels.
Wandelhotels - best alpine
Weiß-See, Nationalpark Hohe Tauern © Österreich Werbung / Sochor Weiß-See, Nationalpark Hohe Tauern © Österreich Werbung / Sochor

Nationale parken in Oostenrijk

Rust, natuur en ontspanning: je vindt het in de Oostenrijkse nationale parken. In het indrukwekkende en veelzijdige landschap kan je heerlijk wandelen, fietsen of gewoon even tot rust komen.
Ontdek de nationale parken in Oostenrijk
Groppenstein Schlucht © Klaus Dapra Groppenstein Schlucht © Klaus Dapra

Wandelen langs het wilde water

Het wilde water stort met volle kracht over de rotsen de diepte in. Het imposante natuurschouwspel van de watervallen laat zich bijzonder goed bewonderen vanaf goed onderhouden wandelpaden. Het opspattende water zorgt bovendien voor een aangename verfrissing.
Wandelen langs de waterval
Brunnen Salzburger alm © Österreich Werbung, Fotograf: Andreas Hofer Brunnen Salzburger alm © Österreich Werbung, Fotograf: Andreas Hofer

Pelgrimstochten in Oostenrijk

Verre wandelingen maken en daarbij ontspanning en rust vinden... In hectische tijden ontdekken steeds meer mensen de pelgrimswegen voor innerlijke rust en welzijn.
Lees hier meer over pelgrimstochten in Oostenrijk
Kapel in Aud bij Lofer, SalzburgerLand © Österreich Werbung / Weinhäupl Kapel in Aud bij Lofer, SalzburgerLand © Österreich Werbung / Weinhäupl

Bergklimdorpen in Oostenrijk

Afzien van luxe, behoud van natuur en tradities en weg van de steeds grotere skigebieden, snellere liften en luxe hotels. Dat vind je in de Oostenrijkse dorpen voor bergbeklimmers.
Meer informatie over bergklimdorpen
Bergwandelen op de Adlerweg in Tirol © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Bergwandelen op de Adlerweg in Tirol © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

De mooiste bergroutes

Van hut naar hut wandelen en elke dag genieten van de vrijheid in de bergen. De Oostenrijkse bergroutes zijn afwisselend en bieden de mooiste wandelervaringen voor iedereen. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rij gezet.
Wandelen van hut naar hut
Wandelen met de familie © TVB Innsbruck Wandelen met de familie © TVB Innsbruck

Wandelen met kinderen

Wandelen kan ook plezierig zijn voor de kleinsten: op belevenispaden, ontdekkingsroutes en blotevoetenwegen vervelen ze zich zeker niet.
Wandelplezier voor de familie in Oostenrijk
Wandelen in Vorarlberg © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Wandelen in Vorarlberg © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Meerdaagse trektochten in Oostenrijk

Tijdens meerdaagse trektochten in Oostenrijk wordt de wandelervaring nog intensiever, de natuur nog vertrouwder. Om de wandelaars onbezwaard van het landschap te laten genieten, nemen ijverige helpers het vervoer van de zware bagage vaak over.
Meer over meerdaagse trektochten
Sonnenaufgang auf dem Gipfel in Saalbach Hinterglemm © Copyright: Bauer Saalbach Hinterglemm Sonnenaufgang auf dem Gipfel in Saalbach Hinterglemm © Copyright: Bauer Saalbach Hinterglemm

Zonsopgang op de bergtop

Als de eerste zonnestralen glooien over de horizon en het landschap met een gouden licht overgieten, bieden de Oostenrijkse bergen een indrukwekkend schouwspel voor hun bezoekers. Wie erbij wil zijn, moet vroeg opstaan. De beloning is een onvergetelijke natuurbelevenis en een hartig bergtopontbijt.
De zonsopgang op de bergtop beleven
Familie beim Wandern im Steinernen Meer, Vorarlberg © Österreich Werbung/Burgstaller Familie beim Wandern im Steinernen Meer, Vorarlberg © Österreich Werbung/Burgstaller

Wandelen zonder bagage

Droom je er ook wel eens van om tijdens het wandelen volledig het hoofd en de handen vrij te hebben? Van iedere dag frisse lakens en van minder gesleur met al die bagage? In Oostenrijk kan het! Bij elke etappe-aankomst lig je bagage al op je te wachten en duik je zo je fris opgemaakte bed in.
Meer over bagagevrije wandeltochten
Gratlspitz © ÖW - Christina Kuhaupt Gratlspitz © ÖW - Christina Kuhaupt

De Oostenrijkse wandeldorpjes

De magie van het wandelen....in geselecteerde wandeldorpen genieten van het landschap: ruim 40.000 km wandelpaden leiden naar een perfecte wandelvakantie bij charmante gastheren!
Lees hier meer over de Oostenrijkse wandeldorpjes
Dachstein Sky Walk © Österreich Werbung / Popp Dachstein Sky Walk © Österreich Werbung / Popp

Spectaculaire uitzichtsplatformen

Adembenemende uitzichten in combinatie met bijzondere architectuur. Dat bieden de talrijke uitzichtsplatformen die de afgelopen jaren in de Oostenrijkse Alpen gebouwd zijn.
Op het randje
Vrouw tijdens het klimmen © Kletterpark GesmbH Vrouw tijdens het klimmen © Kletterpark GesmbH

Klimtuinen en boomparken

Klimmen, klauteren en hangen tussen de boomtoppen. In de vele klimtuinen in Oostenrijk verplaats je je via kabel- en balkenconstructies en bedwing je hindernissen, bruggen en hellingen. Dus avonturiers opgelet!
Klimtuinen en boomparken in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.