Please choose Language or Country
or

Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern

Machtige bergtoppen, gletsjers en donderende watervallen domineren het landshap van het Nationaal Park Hohe Tauern. De unieke natuur ontdekt men het best tijdens een wandeling op hoogalpiene wegen zoals de Kreuzeck Höhenweg, de Wiener Höhenweg en de Glocknerrunde.
Kreuzeck Höhenweg
De Kreuzeckgroep is de grootste bergketen in Karinthië en met heel wat eenzame toppen en bergmeren een aantrekkelijk wandelgebied. De Kreuzeck Höhenweg trekt de ideale lijn door het ongerepte berglandschap en biedt fantastische uitzichten onderweg. Uitgangspunt is het bergstation van de Kreuzeck gondelbaan op 1.196 meter. De route is niet erg moeilijk, maar door de lange dagetappes is een aangepaste wandeluitrusting en een goede conditie noodzakelijk.
Kreuzeck Höhenweg wandelroute

Wiener Höhenweg in de Schobergroep
Het landschap in de Schobergroep in het hart van het Nationaal Park kenmerkt zich door zijn originaliteit. De Wiener Höhenweg voert in 5 etappes van de Winklerner Alm op 1.850 meter hoogte tot het Glocknerhaus. Tijdens deze veeleisende hoogtewandeling moeten steile kloven overwonnen worden, alsook rotspassages die voorzien zijn van veiligheidstouwen. Pikkel en stijgijzers zijn verplicht materiaal, klimtouw is nuttig bij moeilijke hindernissen.
Wiener Höhenweg wandelroute

Glocknerrunde
Zonder twijfel behoort de Großglockner tot een van de mooiste en meest opvallende bergtoppen in de Alpen. Op de gletsjer- en klimvrije Glocknerrunde wordt Oostenrijks hoogste berg in 7 dagetappes bewandeld en de berg toont zich daarbij van alle kanten. Dit is een landschappelijk overweldigende ervaring!

Uitgangspunt en eindpunt van deze fascinerende trektocht is het 2.121 meter hoog gelegen Glocknerhaus aan de Großglockner-Hochalpenstraße. De etappes gaan niet door gletsjergebied en ook klimpassages komen niet voor. De tocht is hierdoor technisch niet erg moeilijk, maar aangepaste wandeluitrusting en een goede conditie zijn vereist.
Glocknerrunde wandelroute

Meer informatie:
www.hohetauern.at
www.nationalpark-hohetauern.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.