Please choose Language or Country
or

Oberösterreich: de Kalkalpenweg

In de vakantieregio Phyrn-Priel in Oberösterreich beleef je op de ca. 150 km lange Kalkalpenweg in elf gemoedelijke dagetappes de wereld van het nationale park Kalkalpen van dichtbij.
De route start in Reichraming in het Ennstal, waar zich ook het bezoekerscentrum van het nationale park bevindt. Dan gaat het verder via het Sengsengebirge naar Windischgarsten,  Vervolgens gaat de route verder naar Spital am Pyhrn, via het Tote Gebirge naar Hinterstoder en tot slot via de Flötzersteig naar St. Pankraz.

Voor afwisselende natuurbelevenissen op de route, waarbij in totaal 18.000 hoogtemeters te overwinnen zijn, zorgen onder andere de Dr. Vogelgesang-Klamm, de op een na langste begaanbare bergkloof in Oostenrijk, en de 'Rippelmarken', de versteende sporen van zandstranden uit de oertijd. Aan de noordkant van de Warscheneck broeden ongeveer 80 vogelsoorten: dat betekent de oren spitsen en van het gezang van deze bosbewoners genieten.

Aan de voet van de 2.388 meter hoge Warscheneck ligt het grootste veengebied van de oostelijke Kalkalpen – de Wurzeralm. Met de snelste kabelbaan ter wereld kom je aan in het bergstation, om op de themaroute '2 miljoen jaar in 2 uur' een kijkje in de ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde te nemen. Op de Wurbauerkogel loont de klim naar de panoramatoren, waar je op het uitzichtterras 21 tweeduizenders kan bewonderen.

Meer informatie:
Tourismusverband Pyhrn-Priel
www.pyhrn-priel.net
www.kalkalpenweg.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.