Please choose Language or Country
or

Oberösterreich: De Victor-Kaplanweg

De ontstaansgeschiedenis van de wereldberoemde Kaplanturbine in het jaar 1912 ontdekken, die mogelijkheid hebben de bezoekers op een themaweg tussen de Attersee en de Mondsee in het Salzkammergut van Oberösterreich.
Om de beroemde technieker Victor Kaplan te vereren, vinden wandelaars daar een themaweg met elf stops, die zich bezighouden met het leven en werken van de uitvinder. De route loopt van een centraal informatiepunt bij het Kaplanmonument op het ontspanningsterrein van Unterach, waar kijkborden de ontwikkeling en betekenis van waterkracht beschrijven, tot aan zijn voormalige woonplaats, het hof Rochuspoint. In dit huis verbracht Kaplan vanaf zijn pensioen in 1931 zijn oude dag. 
Ook landschappelijk heeft de weg, van de Attersee langs de See-Ache naar de Mondsee, het één en ander te bieden: de geologische bijzonderheden van het See-Achetal werd een eigen stop toegekend zoals ook de biotoop „Schwarzwasser“. Bovendien maken kijkborden langsheen de weg opmerkzaam op landschap- en natuurbescherming en vernieuwbare energie.

Mondsee – Salzkammergut
Attersee - Salzkammergut

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.