Please choose Language or Country
or

SalzburgerLand: wandelen van alm naar alm

De Salzburger Almenweg verbindt op de volledige route alle 25 dorpen in de Pongau. Vanuit elk dorp heb je de mogelijkheid te vertrekken. Enkele etappes zijn ook geschikt voor de minder geoefende wandelaars of gezinnen met kinderen.
Negentig procent van de 350 kilometer lange route van de Salzburger Almenweg ligt op een hoogte van 1.000 tot 2.000 meter. De route, waarlangs 120 gegeerde Alpenhutten liggen, is duidelijk met borden aangegeven: een blauwe gentiaan is het herkenningsteken. Al na vijf etappes wandelen, krijg je een 'bronzen wandelspeld'. De stempelpas is verkrijgbaar bij SalzburgerLand Tourismus GmbH en in de 25 dorpen.

Wie een individuele tocht wil samenstellen, vindt op www.salzburger-almenweg.at alle 31 etappes met alle informatie. Enkel de gewenste wandeltijd, hoogtemeters, enz. dienen ingevuld worden en de automatische routeplanner gaat aan de slag. Alle routegegevens zijn via internet downloadbaar naar alle gangbare outdoor GPS-apparaten. Bovendien staan alle etappes op Google Earth.

Op de 'Almenweg Blog' vind je interessante verhalen over de fauna en flora, de Salzburger Almenweg en geheime tips die op de 350 km lange wandelroute te vinden zijn.

Meer informatie:
SalzburgerLand Tourismus
www.salzburger-almenweg.at

Salzburger Almsommer
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.