Please choose Language or Country
or

Steiermark: de Schadminger Tauern-Höheweg

De Schladminger Tauern-Höhenweg in Steiermark, een deel van de Zentralalpenweg 02, is bijzonder vanwege zijn waterrijke landschap. De route loopt langs ongerepte bergbeken, talloze bronnen, rustige bergmeren en watervallen.
Als uitgangspunt voor een 7-daagse wandeltocht kan je terecht bij de Hochwurzenhütte bij Rohrmoos in het Ennstal.

Een van de hoogtepunten tijdens de wandeltocht is het oversteken van de zogenaamde 'Klafferkessel': Vanaf de Gollinghütte wandel je slingerend omhoog naar de Greifenberg op 2.618 meter hoogte. Daar kan je genieten van het uitzicht op de noordwand van de Golling. Op de top aangekomen, ligt 200 meter dieper het hoogalpine merenplateau van de Klafferkessel. Hier bevinden zich meer dan 30 bergmeren, gelegen op verschillende hoogtes.

Tip: Op de interactieve wandelkaart van Schladming-Dachstein vind je meer dan 100 tochten van Pichl-Preunegg naar Donnersbachwald. Kaarten voor individuele wandeltochten kunnen afgedrukt worden en een aantal routes kan met GPS op de smartphone geladen worden. Bovendien is er een virtuele vlucht in 3D boven de gekozen wandeltocht, om de route vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken.

Etappen van de Schladminger Tauern-Höheweg

Meer informatie:
Schladming Dachstein Tourismusmarketing GmbH
www.schladming-dachstein.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.