Please choose Language or Country
or

Tirol: de Adlerweg

De bekendste langeafstandswandelroute van Tirol leid je via 126 lichte tot hoogalpine dagetappes door de hele deelstaat. Hoog boven de Tiroolse bergen cirkelt de adelaar koninklijk in de lucht. De wandelaars, die het hart van de Alpen via de Adlerweg verkennen, voelen zich al net zo goddelijk.
De Adlerweg is ontworpen als langeafstandswandelroute en loopt in 33 etappes door heel Tirol. In totaal wordt 413 kilometer en 31.000 hoogtemeter overbrugd. De Adlerweg is erg interessant vanwege zijn veelzijdigheid. Wie de regio wil ontdekken tijdens uitgebreide wandelingen, zal even enthousiast zijn als geoefende bergbeklimmers en alpinisten die de bergtoppen willen bedwingen.

Het bijzondere aan de Adlerweg is het verloop van de route, waaraan de langeafstandswandelroute ook zijn naam te danken heeft: van bovenaf gezien lijkt hij op het gestileerde silhouet van een adelaar, die met wijd gespreide vleugels hoog in de lucht zweeft. De belangrijkste route van St. Johann naar St. Anton am Arlberg loopt dwars door Tirol. Bovendien kan je de 'koning van de lucht' ook volgen in de hoekige zijdalen van Tirol en in de richting van Oost-Tirol.

Wie graag aan dit avontuur deelneemt, kan in de online Tirolshop een Adlerwegstarterpakket bestellen. Dit bestaat uit een stempelboek, een EHBO-set, een Adlerwegbandana en een talisman voor onderweg.
Met het speciale Adlerweg stempelboek kan je naast mooie zichten ook punten verzamelen. Telkens aan het begin en aan het einde van een etappe krijg je een stempel, voor 2 stempels krijg je 1 punt. Stempelposten zijn hutten, gasthöfe, alem of speciaal ingerichte stempelposten langs de route. Elke inspanning wordt al vanaf 5 stempels beloond.

Wandelen in Tirol

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.