Please choose Language or Country
or

Vorarlberg: Hoogteweg "De groene ring"

De groene ring – zo heet de driedaagse tocht rond Lech-Zürs in Vorarlberg, waarbij een literaire wandelgids als wegbegeleider dient.
De groene ring – zo heet de driedaagse tocht rond Lech-Zürs in Vorarlberg, waarbij een literaire wandelgids als wegbegeleider dient.

De schrijfster Daniela Egger verwerkt er legendes met moderne vertellingen in en verklaart op verbluffende wijze de namen van toppen. Ze brengt de wandelaars naar de kunstwerken van Daniel Nikolaus Kocher langsheen de route. De beelden in de wandelgids zijn ook van hem.

Op deze etappewandeling over bergkammen, door valleien, voorbij bergmeren en rivieren met watervallen, die zich rond Lech-Zürs bevinden, kunnen de wandelaars rekenen op een moderne legendewereld vol gekheid en charme. De literaire wandelkaart toont de weg door minder bekende gebieden, die bergliefhebbers tot op vandaag nauwelijks ontdekt hebben.

De goed geplaatste eetbankjes en uitkijkplaatsen helpen om je een zicht te geven over de vluchtige tussenwereld - terwijl je op de drie te veroveren toppen een blik in de verte zou moeten werpen, om de legende-achtige coulissen op te vangen. Het kunst- en literatuurproject "De groene ring" zou in de volgende jaren voortdurend duurzaam uitgebreid en uitgebouwd worden.

www.dergruenering.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.