Please choose Language or Country
or

Vorarlberg: leerpad in Braz

Door frisse sparrenbossen, voorbij kabbelende beekjes, de indrukwekkende Masonwasserfall en een voederplaats voor wilde dieren loopt het leerpad in Braz.
Aan in totaal 40 leerborden maken de wandelaars zich de weetjes over fauna en flora eigen, de geschiedenis van de streek of de traditionele manier van landbouw van weiden en bossen. 
Je kunt kiezen uit de vertrekpunten Mühletobelbrücke of Masontobelbrücke, waar overzichtsborden de weg aanduiden. De ecologisch verbouwde „Bödner Magerwiesen“ zijn uniek: het oorspronkelijke weidelandschap wordt omgeven door heggen en rotsen en herbergt zeldzame kruiden en bloemen. Vooral in het voorjaar en in de zomer kijken de wandelaars uit naar het kleurrijke veelvoud aan weiden, die noch bemest, noch begraasd worden. Opdat de zaden genoeg tijd zouden hebben om te kiemen, maaien de boeren de weide traditioneel pas midden juli.
Het leerpad in Braz  is uiterst geschikt voor families met kinderen en ook op warme dagen goed begaanbaar, doordat grote stukken van de weg in de schaduw liggen. Het leerpad is aangelegd als lusweg en kan dus steeds ingekort worden als de benen moe worden.
 
Wandelingen in het Klostertal

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.