Please choose Language or Country
or

Huttentochten in Steiermark

Op huttentocht door Steiermark...
Gesäuse

Het Gesäuse biedt de mogelijkheid van een vijfdaagse huttentocht, die het noordelijk deel van het Gesäuse dichter bij de wandelaars en bergbeklimmers brengt. Bij de eerste twee etappes zijn de „Haller Mauern“ met „Scheiblingstein“ en “Hochturm” de wegwijzers. Van aan het  “Admonter Haus“ volgt op dag 3 de afdaling Weißenbach aan de Enns, want door de bouw van het Buchsteinhaus in 2009 is de variante naar Gstatterboden niet mogelijk. Om de dag af te sluiten volgt nog de ontspannende, korte treinrit naar Großreifling. De volgende morgen wacht de klim naar de Ennstaler Hütte, waarbij de Tamischbachturm, een van de meest imposante toppen van het Gesäuse, het grootste deel van de tijd voor je ligt.

Meer informatie:

Alpenregion Nationalpark Gesäuse

Haupstraße 35
8911 Admont

Tel.: +43 (0) 3613 / 211 60 10
Fax: +43 (0) 3613 / 211 60 40

E-mail: info@gesaeuse.at
Internet: www.gesaeuse.at

Schladming

De „Schladminger-Tauern-Höhenweg“ is een deel van de „Zentralalpenweg 02“, die het hele Alpengebied doorkruist. De hoogteweg behoort tot de mooiste wandeltochten in het Alpengebied dankzij de geologische bijzonderheid van de streek en haar rijkdom aan bergplanten en wilde dieren. 300 bergmeren en bijna 150 watervallen zorgen voor de bijzondere aantrekkingskracht van de streek. Langs de hoogteweg nodigen meerdere beheerde schuilhutten en almen uit voor een pauze en bieden tegelijkertijd ook overnachtingsmogelijkheden. De langeafstandswandelweg bestaat uit 7 etappes. Voorwaarden voor deze meerdaagse tocht zijn een goede conditie en alpine ervaring. Zeker de topbeklimmingen vereisen een vaste voet en je hebt best geen last van hoogtevrees. Vooral in de vroege zomer is het mogelijk dat er nog enkele steile sneeuw- en ijsvlaktes de route bemoeilijken. Daarom is een goede alpine uitrusting vereist!

Meer informatie:

Tourismusverband Schladming-Dachstein

Ramsauerstraße 756
8970 Schladming

Tel.: + 43 (0) 3687 / 233 10
Fax: + 43 (0) 3687 / 232 32

E-mail: info@schladming-dachstein.at
Internet: www.schladming-dachstein.at

 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.