Please choose Language or Country
or

Huttentochten in Tirol

Huttentochten door Tirol...
Karwendel

De 4-daagse Karwendeltocht in het hart van het natuurpark Karwendel is uniek. Het vertrekpunt van de tocht is in het pittoreske Hinterriss, waarna de tocht vervolgens naar de Falkenhütte voert, over de beroemde Eng-Almen naar Binsalm tot aan de Lamsenjochhütte, allen plekjes met stuk voor stuk prachtige uitzichten over een uniek stukje natuur in het hart van Europa. Geniet van heerlijke dagen in Karwendel. De beste wandeltijd is van juni tot september. De precieze beschrijving van de tocht vind je op de site van Silberregion Karwendel
 

Zillertal

De Berliner Höhenweg is een vermoeiende, deels hoogalpine bergtocht voor de hoogzomer en de herfst. De wandeling gaat door het hooggebergte-natuurpark Zillertaler Alpen van de Edelhütte tot aan de Gamshütte. De schuilhutten van de „Alpenvereinssektion Berlin „ (Friesenberghaus, Furtschaglhaus, Berliner Hütte) geven deze weg zijn naam. De meerdaagse wandeling loopt van Mayrhofen naar de Edelhütte, verder via de Aschaffenburger Höhenweg (=Siebenschneidenweg) tot aan de Kasseler Hütte, naar de Greizer Hütte, de Berliner Hütte, het Furtschaglhaus, de Dominikushütte, verder naar de Olpererhütte en naar het Friesenberghaus. De laatste etappe gaat van het Friesenberghaus tot aan de Gamshütte. De afdaling gebeurt langs de Hermann-Hecht-Weg naar Finkenberg of via de Georg-Herholz-Weg naar het Gasthaus Gamsgrube, Ginzling. Natuurlijk kan de route ook verkort worden naar wens. De klim en afdaling zijn van aan elke hut mogelijk.

Meer informatie:

Zillertal Tourismus

Bundesstraße 27d
6262 Schlitters

E-mail: info@zillertal.at
Internet: www.zillertal.at

Stubaital

De Stubaier Höhenweg verbindt 8 hutten in het Stubaital over 120 km. De Stubaier Höhenweg is in twee richtingen begaanbaar. Startpunt van de wandeling is ofwel de Innsbrucker Hütte, ofwel de Starkenburger Hütte. De Stubaier Höhenweg is een zwarte bergweg en loopt uitsluitend door hoogalpien terrein. Deels is de weg met staalkabels en -klemmen beveiligd, klimuitrusting is niet vereist. Gletsjers moeten tijdens de wandeling niet betreden of overgestoken worden. Algemene voorwaarden voor het begaan van de Stubaier Höhenweg zijn alpine ervaring, een goede lichamelijke conditie, een vaste voet, geen hoogtevrees en geschikte uitrusting. Elke hut langs de hoogteweg heeft een weg naar het dal met aansluiting tot het openbaar vervoer. Verdere informatie ook op: www.stubaier-hoehenweg.at

Het berggidsenbureau Stubai Alpin en de bergbeklimschool Stubai Tirol begeleiden groepen, maar naar wens ook graag individuele wandelaars, langs de Stubaier Höhenweg. Naast extra veiligheid bieden de ervaren gidsen ook informatie over de bergwereld in Stubai.

Meer informatie:

Tourismusverband Stubai

Stubaitalhaus, Dorf 3
6167 Neustift im Stubaital

E-mail: info@stubai.at
Internet: www.stubai.at

Ötztal

De Ötztal Trek biedt wandelaars en bergbeklimmers de mogelijkheid de fascinerende streek te ontdekken. De route bestaat uit 22 doorlopende etappes die in 15 verschillende varianten gecombineerd kunnen worden. Ongeveer 30 000 hoogtemeters en 400 km overwin je langs de Ötztal Trek. De weg gaat van aan het station van het Ötztal oostelijk door het Ötztal en voorbij Scharten, Grate en Gipfel van hut tot hut tot aan Obergurgl en Vent, om dan westelijk via het dal terug naar het station te gaan. Starten en stoppen kan aan elke etappe.

Meer informatie:

Ötztal Tourismus

Gemeindestraße 4
6450 Sölden

E-mail: info@oetztal.com
Internet: www.oetztal.com

Galtür

Een wandeling van hut naar hut in Galtür kan als dagtocht of als meerdaagse tocht gepland worden. In de gebergten Silvretta, Verwall en Samnaun bevinden zich talrijke routes: de 8-daagse huttentocht door het Verwall die langs de Darmstädter Hütte, Edmund-Graf-Hütte, Friedrichshafener Hütte, Heilbronner Hütte, Kaltenberg Hütte, Kieler Hütte, Konstanzer Hütte, Niederelbehütte, Reutlinger Hütte en de Wormser Hütte loopt.

Meer informatie:

Tourismusverband Paznaun-Ischgl

Infobüro Galtür
Hausnummer 39
6563 Galtür

E-mail: info@galtuer.com
Internet: www.galtuer.com

Kühtai

De meerdaagse huttentocht rondom Kühtai brengt de wandelaar in vijf dagen van Kühtai door het Mittertal naar de Neue Bielefelder Hütte – van de Neue Bielefelder Hütte naar de Guben-Schweinfurter Hütte – van de Guben-Schweinfurter Hütte naar de Winnebachseehütte – van de Winnebachseehütte naar het Westfalenhaus – van het Westfalenhaus naar de Pforzheimer Hütte – van de Pforzheimer Hütte naar het dal in St. Sigmund. De route kan in meerdere varianten afgelegd worden. De huttentocht in het Sellraintal is een vermoeiende bergtocht voor ervaren wandelaars met een goede conditie.

Meer informatie:

Tourismusbüro Kühtai

Kühtai 42
6183 Kühtai

E-mail: info@schneegarantie.at
Internet: www.schneegarantie.at

Kitzbühel

Het Tourismusverband Kitzbühel biedt de mogelijkhied een pakket voor een huttentocht met 6 overnachtingen te boeken (2 overnachtingen in het dal in Kitzbühel en 4 overnachtingen in een hut in de bergen). Om de organisatie voor de gast zo eenvoudig mogelijk te maken, zorgt het team van Kitzbühel Tourismus voor de boeking van alle accommodaties. De aanbieding is boekbaar van midden juni tot midden september.

Meer informatie:

Kitzbühel Tourismus

Hinterstadt 18
6370 Kitzbühel

E-mail: info@kitzbuehel.com
Internet: www.kitzbuehel.com

Lechtal

De Lechtaler Höhenweg begint op de Arlberg en gaat voorbij de mooiste berghutten van het Lechtal richting het oosten van de Lechtaler Alpen, de langst gesloten bergkam in de noordelijke Kalkalpen.

Meer informatie:

Lechtal Tourismus

Untergiblen 23
6652 Elbigenalp

E-mail: info@lechtal.at
Internet: www.lechtal.at

Tirol App

Tirol App

Meer dan 200 tips voor Tirol met de Tirol app voor iPhone en iPad! De officiele app van vakantiebestemming Tirol ondersteunt u bij de vakantieplanning en is vooral behulpzaam eens u in Tirol bent.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.