Please choose Language or Country
or

Huttentochten in Vorarlberg

Huttentochten in Vorarlberg...
Montafon

De Montafoner Hüttenwanderung in het Rätikon is een tocht van 16 kilometer en wordt het best in twee dagen afgelegd. De route is enkel geschikt voor wandelaars met een goed uithoudingsvermogen, een vaste voet en bergervaring en alleen bij mooi weer. Je wordt tijdens de wandeling beloond met centraalalpine landschappen en adembenemende vergezichten. De eerste wandeldag brengt je van de 1 423 meter hoog gelegen Gargellen in 6 tot 7 uur tot op het Sarotla Joch (2 389 m) en verder via de Tilisunahütte (2 208 m) naar de Garschina Hütte (2 221 m). De tweede wandeldag begint met een eenvoudige klim van de Garschina Hütte naar de Drusentor (2 343 m). De weg is wit-rood-wit gemarkeerd. Je kan ongeveer 1 uur wandeltijd inplannen. Van hieruit loopt de weg 2 uur door een landschappelijk aantrekkelijke omgeving tot aan de Lindauer Hütte, verder via de Latschätzerweg omlaag naar Latschau naar 1 000 meter hoogte. Hier kan je rustig bekomen van de tweede wandeldag.

Een andere onvergetelijke belevenis is de Montafoner Hüttenrunde. Ze brengt je door drie gebergtes; Rätikon, Silvretta en Verwall. De verschillende karakters van deze gebergtes geven vorm aan deze huttenwandeling. Deze unieke wandeling gaat van aan het Sulzfluh-Dolomit naar het Rätikon via de Kristallin naar de Silvretta met haar gletsjers, tot aan het Verwall. Hetzij als weekwandeling, beginnend aan de Douglasshütte bijvoorbeeld, tot aan de Heinrich-Hueter Hütte en de Lindauer Hütte. Van daaruit via Bilkengrat naar de Tilisuna Hütte en de Gargellen door het Valzifenztal naar de Tübinger Hütte. Langs de weg naar de Saarbrücker Hütte kom je voor het eerst de gletsjer tegen. Van aan de Saarbrücker Hütte gaat de wandeling verder naar de Wiesbadner Hütte. Aan de Weiterweg naar der Neue Heilbronner Hütte schakel je over naar het Verwallgebergte. De slotetappe gaat via de Wormser Höhenweg naar de Wormser Hütte. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om de Montafon-Runde in meerdere delen af te leggen.

Meer informatie:

Montafon Tourismus

Montafonerstraße 21
6780 Schruns

Tel.: +43 (0) 5556 / 72 25 30
Fax: +43 (0) 5556 / 74 856

E-mail: info@montafon.at
Internet: www.montafon.at

 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.