Please choose Language or Country
or

Klimparken in Vorarlberg

De klimparken in Vorarlberg zijn een echte uitdaging. Aqua Hochseilgarten Bregenzerwald is uniek, want het ligt in een kloof boven de Bregenzer Ache.

Avonturenpark Schröcken
In het avonturenpark van bergsportschool Schröcken lopen meerdere hindernissen over de wilde beek, door de rotsen en het bos in. Highlight: 'Flying Fox Park Safari': 6 Flying Fox- of Zip-Line banen leiden op 20 - 90 meter hoogte over ruige kloven en via bomen naar het dal.  
www.alpinschule-schroecken.at

Aqua Hochseilgarten Bregenzerwald
Het aqua-klimpark van Aktiv Zentrum Bregenzerwald ligt idyllisch verscholen in een kloof van de Bregenzer Ache. Het parcours strekt zich uit over een lengte van 550 meter en biedt 44 verschillende stations (op een hoogte van 2 tot 27 meter), zoals bijv. abseilen vanaf een 30 meter hoge brug, diverse stations, klimrotsen en klettersteigen. Aan het einde vlieg je met de Flying Fox vanaf een rotswand 15 meter boven de Bregenzer Ache.
www.aktiv-zentrum.at

Waldseilgarten Damüls
Het bos-klimpark is op 2 tot 10 meter hoogte gebouwd tussen 'levende' bomen. Iedereen vanaf 6 jaar kan hier meedoen. Hoe je de hindernissen neemt, mag je helemaal zelf weten. 'Learning by doing' staat voorop. De klimonderdelen worden gebruikt in combinatie met klimtouwen, gordels, helmen en andere veiligheidsvoorzieningen. Hoogtepunt in dit park is de Flying-Fox baan: over een lengte van 200m wordt het dal van het Bregenzerwald met het Große Walsertal verbonden.
www.damuels.at

Kletterpark Brandnertal
Het bos-klimpark in het Brandnertal biedt diverse oefeningen hoog in de lucht, voor beginners en gevorderden. De lichtere parcoursen zijn ook toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar en met een lengte vanaf 110 cm.
www.brandnertal.at

Waldseilpark Golm-Montafon  
Op 11 parcoursen met 79 klimoefeningen op 1 - 16 meter hoogte biedt Waldseilpark Golm (het grootste bos-klimpark van Vorarlberg) avontuur en ontspanning voor kinderen, jongeren en volwassenen. Hoger, sneller, verder - daarmee kun je de Flying-Fox-Golm omschrijven. Een 565 meter lange stalen kabel, die over het stuwmeer Latschau gespannen is, maakt de ultieme vlucht boven het meer mogelijk. Deze reusachtige Flying Fox levert gegarandeerd een bijzondere adrenalinestoot.
www.golm.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.