Please choose Language or Country
or

Alpannonia Weitwanderweg - grenzenlos

Van de laatste bergtoppen in de Alpen via de Pannonische vlakte tot in het Hongaarse Köszeg loopt de langeafstandswandelroute „alpannonia®". Onder het motto ‘grenzeloos ver wandelen’ verken je de veelzijdige landschappen en uiteenlopende culturen van deze drie landen.
Als een van de ‘Best Trails of Austria’ garandeert deze route een perfecte wegmarkering, hoge servicekwaliteit en prima rust- en overnachtingsmogelijkheden. Doordat je met lichte uitrusting onderweg bent en je de route naar uithoudingsvermogen kunt plannen, bieden vele partnerbedrijven overnachtingen met shuttleservice aan.

Afwisselende landschappen, van alpinegebieden via hobbelige omgevingen naar het bosrijke middelgebergte van de Bernsteiner- en Günsergebergten tot aan de wijngaarden bij Köszeg, beloven fascinerende wandelavonturen. De wandelweg leid je daarbij langs drie Oostenrijkse deelstaten en gaat de grens naar Hongarije over bij het natuurpark Geschriebenstein. Langs de gehele route zijn er interessante attracties te ontdekken, zoals een bike park, vredige berghutten, uitzichtplatformen, belevenisstations, kleine musea en een natuurbeschermingscentrum.

alpannonia® Weitwanderweg
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.