Please choose Language or Country
or

Alpe-Adria-Trail, van de Großglockner tot de zee

Onbeperkt wandelen: de Alpe-Adria-Trail loopt over een lengte van 750 kilometer door drie landen. De wandelroute start aan de majestueuze Großglockner in het Nationalpark Hohe Tauern. Daarna gaat de tocht verder door de mooiste landschappen van Karinthië en Slovenië. De route eindigt uiteindelijk aan de Italiaanse Adriatische Zee.
De Alpe-Adria-Trail telt 43 etappes. Elke etappe heeft een afstand van ongeveer 17 km. De gewenste wandelafstand kan de wandelaar individueel beslissen, omdat de etappes ook apart voltooid of gecombineerd kunnen worden.

Start van de wandelroute is het Nationalpark Hohe Tauern in Karinthië, het grootste nationale park in Oostenrijk. Langs Heiligenblut, het Mölltal en de kunststad Gmünd gaat de route verder naar de Millstätter Alpe met prachtige panoramazichten op de Millstätter See, het biosfeerpark Nockberge en de thermen van Bad Kleinkirchheim.

De route gaat vervolgens naar Arriach, het geografische middelpunt van Karinthië. Daarna gaat het verder richting de Gerlitzen Alpe, de Ossiacher See, Velden am Wörthersee en Baumgartnerhöhe vlakbij de Faaker See. In de volgende etappes van de Alpe-Adria-Trail komt u op Sloveens grondgebied terecht. Hier baant de wandelroute zich een weg langs de Ski World Cup stad Kranjska Gora en de turquoise Soča. Daarna gaat het verder doorheen het Nationalpark Triglav in de Julische Alpen en het wijngebied Goriška Brda en later naar het paardensportcentrum Lipica. In het wijnparadijs Collio steekt u de Italiaanse grens over en ontdekt u de traditionele stad Cividale del Friuli. Het volgende doel is het ruige landschap van het karstplateau. In Duino bereikt u de Adriatische Zee en een aantal kilometer verder is het eindpunt in het idyllische havenstadje Muggia.

De wandelaar wordt op de 750 km lange route beloond met prachtige natuurwonderen zoals watervallen, zeldzame dier- en plantensoorten, idyllische meren, kabbelende beekjes en snelstromende rivieren. Het milde klimaat is uitstekend met veel zonuren en aangename temperaturen. Onderweg komt u ook in contact met de verleidelijke geur van gerechten uit de creatieve Alpe-Adria-keuken, die wordt beïnvloed door de regionale eetculturen van de drie landen en ook populair is bij veeleisende fijnproevers.

Op www.alpe-adriatische-trail.com kunt u diverse pakketten boeken van twee tot acht etappes of u kunt zelf een reis samenstellen naargelang uw individuele wensen. U kunt de gratis Alpe-Adria-Trail app downloaden en in de boekhandel zijn ook twee wandelgidsen verkrijgbaar.

Alpe-Adria-Trail Buchungscenter Kärnten:
E-mail: info@alpe-adria-trail.com
Website: www.alpe-adriatische-trail.com
Facebook: Alpe-Adria-Trail

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.