Please choose Language or Country
or

Meerdaagse trektochten in Karinthië

In Karinthië lopen de langeafstandswandeltochten door de mooiste berg- en merenlandschappen.
Het Alpe-Adria-Trail loopt van de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, door de mooiste bergen- en merengebieden van Karinthië. In totaal 43 etappes, van elk ca. 17 km lang, verbinden de drie regio's Karinthië, Slovenië en Friuli-Julisch Venetië.

In totaal ca. 750 km richting het zuiden, begeleidt door het mediterraanse klimaat, dat garant staat voor veel zon en aangename temperaturen. En tijdens de wandeltocht word je verrast met de mooiste uitzichten over de Alpen en de Adria.

Millstätter See Höhensteig
De Millstätter See Höhensteig is 200 km lang en verbindt de bergwereld met het meer. Naast panoramaplaatsen met uitzicht op het meer ontdekken wandelaars de fonkelende wereld van granaten. Hier kom je deze edelsteen overal tegen, zo ook tijdens bijvoorbeeld  ‘De Granaat – vuursteen der liefde’ route op de Millstätter alp. Hier bevinden zich het grootste aantal granaatstenen van de Alpen. Deze kostbare stenen, die door de Egyptenaren, Grieken en Romeinen al magische krachten toegeschreven kregen, fonkelen de bezoekers ook op de paden tegemoet of wijzen je de route tijdens het wandelen. Het hoogtepunt van de etappe is de zogenaamde Granattor. Via deze machtige, met granaatstenen gevulde doorgang,  kom je op een uitzichtspunt waar je de Millstätter See in zijn geheel kunt bewonderen.

Alle meerdaagse tochten in Karinthië
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.