Please choose Language or Country
or

Meerdaagse trektochten in SalzburgerLand

In de deelstaat SalzburgerLand vind je een keur aan meerdaagse wandeltochten zoals bijvoorbeeld de 'Route der Klammen' in het Saalachtal, de Via Alpina en de Salzburger Almenweg.
Wandelen in het Saalachtal

De 'Route der Klammen' in het Saalachtal
In 6 wandeldagen loop je via deze klovenroute vanaf Lofer met in totaal 5 overnachtingen in verschillende dorpen weer terug naar Lofer - door Salzburgse bergweidegebieden en in bruisende kloven. De Vorderkaserklamm tussen St. Martin en Weißbach zorgt voor een bijzondere ervaring. Onderweg naar de kloof kom je door de Schüttachgraben, een beschermd dal, en langs het natuurlijke zwemwater van de Vorderkaser. Hier kun je even helemaal ontspannen.

Saalachtaler Höhenweg
Ben je in het Saalachtal en zoek je het graag hogerop, probeer dan eens de Saalachtaler Höhenweg. In 5 dagen bewandel je een van de mooiste bergpaden van de regio. Als beloning krijg je een indrukwekkend uitzicht  op de bergen van het nationale park Hohe Tauern. En voor een afsluitende adrenalinekick kun je de laatste 300 hoogtemeters naar beneden suizen met de zomerrodelbaan.
www.salzburger-saalachtal.info

Via Alpina
De Via Alpina is niet alleen een begrip voor langeafstandswandelaars: met een lengte van meer dan 5000 km loopt hij van Triëste door de hele alpenboog naar Monaco. Aan de voet van de Hochkönig is een deel van de Via Alpina kun je een deel van deze tocht ook zonder bagage bewandelen.

De route loopt in 4 dagetappes van Bischofshofen naar Maria Alm of Saalfelden. In het begin wandel je over bergweiden langs de voet van de gigantische Hochkönig, langs rustieke berghutten, bruisende watervallen en diepe, ruige bergkloven. Op de alpenweiden kom je langs hutten waar je kan proeven van de culinaire bijzonderheden van de regio.
www.hochkoenig.at
 
De Almenweg in Pongau
Op de Salzburger Almenweg volg je de Blauwe Gentiaan over een afstand van 350 kilometer op meer dan 1000 meter hoogte. In totaal kom je langs 120 almen. Er zijn 31 etappes van hut naar hut door alle 25 gemeentes van de Pongau, waarbij je in elk dorp kan starten. Het traject bestaat uit meerdere delen, waarvan sommige uitermate geschikt zijn voor zowel ontspannen hobbywandelaars als families, terwijl andere routes ideaal zijn voor sportieve wandelaars.

Meer informatie vind je op www.salzburger-almenweg.at. Naast 3D-afbeeldingen, luchtfoto’s en video’s staan op deze site ook de GPS-navigatie gegevens van alle 31 etappes online en kun je je eigen tocht online plannen. Op de Almenwegblog ‘Almgeflüster’ kom je allerlei wetenswaardigheden te weten wat betreft de fauna en flora op de Salzburgerse Almenweg of de Salzburgse Almsommer. De gratis wandelbrochure incl. tourbeschrijvingen, wandelkaarten alsook pauzeer-en overnachtingsmogelijkheden en hutten zijn in alle Pongause toerismebureau's of via info@salzburger-almenweg.at verkrijgbaar.

Langeafstandswandeling op de Salzalpensteig
De Salzalpensteig is 230 km lang met 18 dagetappes, van Beieren via Salzburg naar Opper-Oostenrijk. Het bijzondere aan de Salzalpensteig is de grensoverschrijdende rode draad. Want zoals de naam al zegt, voert de premiumwandelweg door het "oude" historische gebied, langs de al sinds duizend jaar belangrijke zoutwinningsplaatsen met hun historische en culturele schatten. Van het Chiemsee-Alpenland via de Tennengau tot in Dachstein-Salzkammergut heeft het zout - het "witte goud"- de geschiedenis gevormd. In de Tennengau gaat de Salzalpensteig langs de plaatsen Hallein-Bad Dürrnberg, Kuchl, Golling, Scheffau, Abentau, Annaberg en Russbach.
www.tennengau.com

Salzkammergut meerdaagse trektocht "4 Berge - 3 Seen"
De meerdaagse wandeling "4 Berge- 3 Seen" heeft 4 etappen, gaat over vier bergtoppen van de Fuschlsee-, Wolgangsee, en Mondseeregio. Van Fuschl am See gaat de route door het Ellmautal naar het Zwölferhorn naar St. Gilgen en verder over de Wolgangsee naar Fürberg (stadje in St. Gilgen), vandaaruit wandel je via de Almkogel naar de Mondsee, voordat je via de Schober en de ruïnes van Wartenfels terug in Fuschl aankomt.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.