Please choose Language or Country
or

Meerdaagse trektochten in Vorarlberg

Wandelen in de natuur activeert het denken, opent nieuwe horizonten en doet je gewoon goed. Voor wandelliefhebbers is Vorarlberg een uitstekende keuze.
Wandelen zonder bagage in het Bregenzerwald
Bregenzerwald Tourismus biedt 3- tot 5-daagse wandelarrangementen aan die je afzonderlijk kunt boeken. Er kan gekozen worden uit 4 wandeltochten zonder bagage: 2 op bergpaden, 1 op de Bregenzerache en 1 door de dorpen. Met een redelijke conditie (voor de bergopwaartse stukken) zijn alle 4 de routes ook goed te lopen voor minder geoefende wandelaars. De routes lopen doorgaans over veilige paden op gemiddelde hoogte.

Op de 'Groene ring' rond Lech - Zürs
In de winter wordt de 'Witte ring' rond Lech Zürs door skiërs gebruikt, in de zomer leidt de 'Groene ring' wandelaars in 3 etappes naar de mooiste uitkijkpunten en bijzonderheden van de natuur in Lech Zürs. Langs de 'Groene ring' liggen verschillende interessante en originele stations: zoals de uitstekend uitgeruste bibliotheek in een berghut die uitnodigt tot het nemen van een pauze en lekker lezen, het sprookjesbos, beschermd natuurgebied Gipslöcher, de Libellensee en de 'Biwak-Schachtel', een soort containers waarin ook overnacht kan worden.
 
Meerdaagse wandeltochten in Vorarlberg
Op de  ‚Vorarlberger Rundwanderweg‘ ontdek je de veelzijdige cultuur- en natuurlandschappen in 5 regio’s. De hoogte varieert van de lichte heuvellandschappen in het Bregenzerwald tot aan gebieden boven de boomgrens in de Silvretta of de Rätikon. Aan een stuk door richting Vorarlberg of misschien toch eerst een korte etappe? De mogelijkheden zijn zo uiteenlopend als de landschappen en geschiedenis, die de wandelaars op hun tocht begeleiden.
Wandelroutes in Vorarlberg
 
Meerdaagse wandeltochten in het Bregenzerwald – de architectuurroute
Het Bregenzerwald staat bekend om de vele interessante gebouwen.  Zowel de oude met hout beslagen huizen als de nieuwe en moderne Vorarlbergse (hout)architectuur zijn mooi om te bekijken. Deze route leid je van Hittisau naar Au en naar enkele bijzondere en bezienswaardige gebouwen. Je bent op pad zonder je bagage, want die wordt voor jou van hotel naar hotel gebracht.
Wandelen op de architectuurroute

Meerdaagse wandeltochten in het Bregenzerwald – de kaasroute
Hoe ontstaat Bregenzwälder kaas en hoe smaakt hij? Deze aangename wandeling vol prachtige uitzichten gaat richting de Alpen en de alpenboerderijen. Slechts belast met een lichte rugzak, wandel je in 2 dagen van het glooiende vooralpenlandschap bij Sulzberg via Schönenbach naar Au. De bagage reist gedurende de tocht van hotel naar hotel.
Arrangement – meerdaagse wandeltochten in het Bregenzerwald

Langeafstandswandelen in het Bregenzerwald – De Bregenzerachroute
Tijdens deze route leer je in 2 dagen de verschillende gezichten van de Bregenzerache kennen. De route gaat stroomopwaarts van Sulzberg tot Au. Hier en daar toont de Ache zich mild en presenteert mooie plekjes om te baden. Verderop stroomt zij weer door ravijnen en is min of meer ontoegankelijk. Inclusief zijn het transport van hotel naar hotel en de transfer van het station naar het eerste hotel.
Arrangement – meerdaagse wandeltochten in het Bregenzerwald

Vorarlberg App
De handige interactieve databank biedt meer dan 400 wandeltips met in- en uitzoombare topografische kaarten, routebeschrijvingen, hoogteprofielen, GPS-data, foto’s, video’s en informatie over accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden ter download aan.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.