Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in het Burgenland

Op de natuurleerpaden in het Burgenland krijg je belangrijke informatie over de Pannonische flora en fauna, de wijnbouw en het riet van de Neusiedler See.

Riet- en bosleerpad in Purbach
Het rietpad loopt van boot- en zeilhavens langs de oevers van de Neusiedler See. 8 informatieborden vertellen meer over de flora en fauna van het gebied en over het rietbeheer. Het bosleerpad Bründl informeert d.m.v. 15 panelen over het Leithagebergte, de dieren en planten die er wonen, de bossen rondom Purbach en de voor deze regio typische Bründeln.
www.purbach.at
 

Clusius natuurleerpad bij Güssing
Het Clusius natuurleerpad ligt in het natuurpark Weinidylle in het zuiden van Burgenland. Langs de route leggen twaalf handgeschilderde panelen meer uit over het natuurpark en het gebruik door de mens. Bijzonder zijn de meer dan 100 jaar oude eiken. In het aangrenzende wildpark kan je waterbuffels, wilde zwijnen en verschillende soorten herten spotten.
www.naturpark.at

Natura Trail - Zickental
Rond de dorpen Rohr, Eisenhüttl en Heugraben strekt zich een van de meest waardevolle wetlands van Zuid-Burgenland uit. Met een oppervlakte van 40 ha is hier een divers landschap met moerassen, Seggenrieden en rivierbosresten te vinden, dat bekend staat om zijn rijke vogelleven.
www.naturatrails.at

Willersdorfer Schlucht - Aschauer Au in Oberschützen
Het natuurbelevenispad bestaat uit 8 stations in de vorm van lessenaars. De stations zijn elk gewijd aan een habitatelement (stroom, bosrijke puin, natte weide, enz.). Bij elk station word je uitgenodigd om de natuur actief te beleven.
www.oberschuetzen.at

Wijnleerpad in Rechnitz
Op 7 borden wordt alles over de Rechnitzer wijn (snoeien, werk tijdens het jaar, grote plaatsen, apparatuur, marketing) verteld. Een samenvatting van de lokale geschiedenis, poëzie en illustraties vullen de informatie aan.
www.naturpark-geschriebenstein.at

Eerste rodewijnleerpad van Burgenland in Horitschon
De gemeente Horitschon is met de "Blaufränkisch" het centrum van de rode wijn in Burgenland. De 2,2 km lange Blaufränkischweg is voorzien van 13 grote en tal van kleinere informatieborden die vertellen over de vegetatie, het verloop van een wijngaardjaar, de geschiedenis en de geografie zoals het klimaat van de bestemming, De meeste aandacht wordt echter gegeven aan het belang van de druivensoort Blaufränkisch voor de gemeente Horitschon. Op de verschillende informatietafels langs de Blaufränkischweg is er ook telkens een QR-code terug te vinden.


Boomkronenpad in Althodis
Het bijzondere aan dit boomkronenpad is dat het ook geschikt is voor blinden en rolstoelgebruikers. Een unieke attractie voor mensen met een handicap. Het pad is 500 meter lang en loopt op 20 meter hoge torens door de bossen van de gemeente Althodis.
www.baumwipfelweg-althodis.at 

Weinsteinweg Neckenmarkt 

in het Blaufränkischland ligt ook de "Weinsteinweg". Over een traject van 18 kilometer kan men op de oorspronkelijke route van de Romeinse Bernsteinstraße wandelen. Op deze route kunnen prehistorische overblijfselen bewonderd worden of kan men genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna. Stenen uit de Neckenmarkter steengroeve worden beschreven op de informatieborden en geven uitleg over de verschillende wijngaarden, druivenrassen en de streek. Op de panoramische punten staan aanvullende informatieborden die lokale verhalen vertellen en een woordje uitleg geven over de omgeving.
www.neckenmarkt.eu


Meer natuurleerpaden in het Burgenland
 

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.