Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in het SalzburgerLand

In het SalzburgerLand valt er op de natuurleerpaden veel te beleven en te leren.

1e Altenmarkt Bauernregelweg
Op de eerste Altenmarkt Bauerregelweg leer je meer over de kennis van onze voorouders en het betoverende landschap rondom Altenmarkt.
www.bauernregelweg.at

Orchideeënroute
Op deze route kan je op 11 stations deze koningin van de bloemen ruiken, voelen en beleven.
www.lofer.com

Gletsjerpad Rauriser Sonnblick
Deze route loopt langs de 'vogel-Meier Ochsenkar ", een voormalige gletsjertong van de grote Goldberggletsjer. Het parcours loopt langs Obermeier-rotsen naar de huidige gletsjer op 2.350 m en weer terug via het voormalige mijnwerkershuis en informeert over de ooit zo bloeiende mijnbouw in het Rauriser Tal.
www.raurisertal.at

Het oerwoud van Rauris
Het eeuwenoude oerwoud in Rauris op 1.600 m boven de zeespiegel in het dal Kolm Saigurn heeft een bijzondere, grotendeels beschermde fauna en flora en meer dan 80 vijvers en kleine meren. Talrijke informatieborden en het kleine woudmuseum geven informatie over dieren en planten in het natuurrijke Sturzwald. In dit unieke hoogveen ben je 1 of 2 uur onderweg, naargelang je interesse. Op deze weg krijg je prachtige uitzichten op de 3000ste top van de Goldberggroep. In de gecertificieerde zomerberghutten kun je even uitblazen en iets drinken. Het oerwoud van Rauris werd benoemd tot één van de 33 beste leerpaden in Oostenrijk.
www.raurisertal.at

Wasserinformationsweg Seidlwinkltal
Met meer dan 300 natuurlijke bronnen, machtige watervallen, 60 drinkwaterbronnen, waterspeelplaatsen en café's behoort het Raurisedal tot de mooiste waterkrachtplaatsen in Salzburgerland. Op de informatieweg, langs imposante watervallen en talrijke drinkwaterbronnen, ervaren wandelaars aan de hand van informatieborden alles over het echte bronwater van Rauris. De uitstap duurt tussen 2 en 3 uur, naargelang je van de comfortabele transfer met de Tälerbus gebruik maakt of het Seidlwinkldal liever te voet verkent.
www.raurisertal.at

Gasteinse Legendewandelweg
In Dorfgastein – aan de ingang van het Gasteinertal tussen Unterberg en Klammstein – bieden 10 mooi gevormde kijkborden met woord en beeld uitzichten en inzichten in de rijke collectie van de Gasteinse legendewereld. Met zicht vanop originele uitkijkplaatsen zoals de Gasteiner Klamm, de “Drei Wallern”, Burg Klammstein, de “Schuhflicker” en de “Entrischen Kirche” neem je een duik in de oeroude geheimen van het dal.
www.gastein.com

Bijenleerpad Göriach
Dit leerpad geeft informatie over en indrukken van de fascinerende bijenwereld. Startpunt: het Lacknerhof in Göriach, geopend van begin mei tot midden oktober. Op kijkborden wordt geïnformeerd over bijen en bijenteelt, altijd toegankelijk. Rondleiding mogelijk, info: Gasthof Lacknerhof, Hintergöriach 50, 5574 Göriach, Tel. +43 (0)6483/226 en
www.bienenlehrpfad.at

Marmottenweg
Niet alleen voor kinderen een ware „natuurbelevenis“. Zelden kan je deze schattige dieren van zo dichtbij bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. De marmottenweg: begint bij het Arthurhaus bij het bord rechts achter de “Sennerei Schweizerhütte” en is ook met de wandelbus bereikbaar, parkeerplaatsen bij het Arthurhaus. Info over onze marmotten vind je bij de kijkborden aan de marmottenweg bij het Arthurhaus.
www.hochkoenig.at/de/urlaubserlebnis/sommer/wandern/erlebniswanderungen/murmeltierweg

Blick ins Tauernfenster
"Blick ins Tauernfenster" is een nieuw geologisch leerpad in het Untersulzbachtal. Sinds begin augustus 2013 gaat het nieuwe geologieleerpad van de herberg Schutthof langs de imposante Untersulzbachwaterval tot aan de historische kopermijn Hochfield. Het nieuwe leerpad legt op een eenvoudige manier het ontstaan van de Hohe Tauern, de geologische structuur en de cultuurhistorische ontwikkeling van erts en de mineraalmijnbouw in het Untersulzbachtal uit.
www.hohetauern.at

Veenervaring Wasenmoos Mittersill
Het veen in het SalzburgerLand ontdekken is een unieke ervaring en biedt voor jong en oud een intensieve ontmoeting met de natuur. Op de 2-10 km lange paden ontdekt u heel wat bijzonderheden, zoals zeldzame planten- en dierensoorten. 30 informatieborden vertellen over de pracht van de fauna en flora, de vervening doorheen de geschiedenis en nog veel meer.
www.mittersill-tourismus.at

Natuur- en wandelleerpad Hofalm
Het natuur- en wandelleerpad Hofalm werd in 2012 uitgeroepen tot "de mooiste Alpenwandeling",
Tijdens de wandeling komt men fascinerende feiten te weten over de plantenwereld, bomen, rotsen en de geschiedenis van de bewoners in het gebied. Zij zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. Het pad door de dichte bossen eindigt in een wondermooi almgebied. Een korte omweg naar de Almsee is zeker aanbevolen.
www.filzmoos.at

Zirbenzauber am Graukogel
De Zirbenzauber is een groeiend project en geeft de toerist meer informatie over de alpenden, de koningin van de alpenbomen. De dennenweg werd in het gebied van de berg Graukogel aangelegd op ca. 1.950 m en is heel vlak gehouden. Over het themapad doet men ongeveer 45 minuten. Het voert door oeroude dennenbossen en is uitgerust met speciale elementen zoals een picknicktafel, een bed en schommel uit dennenhout om op uit te rusten. Het gebruik ervan is gratis.
www.gasteinertal.com/zirbenzauber-graukogel

WiesenKönigReich Feuchtgebiet Zeller See
Temidden van een prachtig berglandschap ligt een uitgestrekt veengebied. De natuurbelevenisweg neemt je mee naar de bezienswaardigheden van dit beschermd natuurgebied. Luisterstations, uitzichtspunten en infopunten tonen de bedreigde schoonheden van de natuur, het onstaan en de verzorging van het landschap.
www.wiesenkoenigreich.atMeer over natuurleerpaden in het SalzburgerLand

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.