Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in Karinthië

Hier lopen de natuurleerpaden door prachtige landschappen, zoals het Nationaal Park Hohe Tauern. Informatieborden vertellen je alles over de fascinerende flora en fauna in de zuidelijkste provincie van Oostenrijk.

Natuurleerpad "Alpine leefgemeenschappen"
Deze route met tal van informatieborden loopt rondom de Windebensee. Vanaf het meer loopt een 400 meter lang comfortabel pad dat leidt naar de Glockenhütte.
www.biosphaerenparknockberge.at

Drie meren rondweg op de Turracherhöhe
Het pad loopt door een schilderachtige regio. Informatieborden vertellen je interessante feiten over de natuurlijke omgeving. Tegelijkertijd word je door verschillende oefeningen gestimuleerd om het landschap met al je zintuigen waar te nemen.
www.turracherhoehe.at

Levensboompad St. Georgen in het Lavanttal
Hier bevinden zich 22 soorten bomen. Interactieve displays nodigen je uit om meer te leren over de bomen van het leven en jouw persoonlijke boom des levens te ontdekken.
www.region-lavanttal.at

Vis en vissers
5 panelen langs het promenadepad tussen Praditz en Techendorf geven een overzicht over de voorkomende vissoorten en hun leefomgeving in het meer.
www.weissensee.com

Rotsgletsjerpad in het Dösental bij Mallnitz
Rotsgletsjers zijn verborgen natuurjuwelen in het Nationaal Park Hohe Tauern. De Blockgletscherweg Dösental ontsluit een van de meest krachtige rotsgletsjers van de Hohe Tauern. Naast de gletsjers is ook het op een na grootste bergmeer in Karinthië, de Dösener See, erg indrukwekkend.
www.hohetauern.at

Geo-Trail Tauernfenster
Dit unieke pad begint bij het bergstation van de kabelbaan Schareck vlakbij de top op 2.600 m hoogte. Van daaruit ontdek je de geologisch interessante gebieden van de Hohe Tauern en een adembenemend uitzicht op de vele drieduizenders.
www.nationalpark-hohetauern.at

Water en mijnen in Innerkrems
De route volgt de historische paden van de mijnwerkers, die vroeger ooit naar ijzererts zochten. Het pad is een rondwandelweg en loopt van Schönfeld door de Kremsgraben terug naar het beginpunt. 7 informatieborden vertellen meer over de mijnbouw, water, bossen en moerassen.
www.innerkrems.at

Belevingsweg Nockberge
Elk van de vier wandelpaden is een avontuur op zich: de "weg der elementen" is een krachtigste energiebron om te ontspannen en hier kunt u de mysteries van de natuur ervaren. De "weg van skilegendes" gaat door het ski- en wandelgebied Innerkrems. Het wandelpad langs de oevers van de Windebensee aan de Nockalmstraße, op ongeveer 1.900 m boven de zeespiegel, vertelt over de lokale plantenrijkdom: de majestueuze bomen, wilde struiken, ongewone grassen en kleurrijke bloemen. Op de "Barbaraweg" wandelt u langs zachte bergtoppen, waar u tal van bijzonderheden over de hoogvlakte te ontdekken zijn.
www.biosphaerenparknockberge.at

Almenkruidenleerpad in het Outdoorpark Oberdrautal
Welke werking hebben bosbessen, hoe herken je valkruid en welke pijn kun je helen met de tormentil? Op een heerlijke wandeling door idyllische bergweiden leer je langs het almenkruidenleerpad veel over de werking van oude geneesmiddelen.
Almenkruidenleerpad - routebeschrijving


Meer natuurleerpaden in Karinthië

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.