Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Natuurleerpaden in Niederösterreich

Ontdek op een leuke en leerzame manier de natuur en het ontstaan van moerassen.

Beschermd natuurgebied Leckermoor
Het reservaat is een van de grootste en mooiste veengebieden in Niederösterreich en ligt op ongeveer 860 m. Een natuurpad met 11 haltes loopt door het gebied dat sinds 1984 beschermd natuurgebied is. Hier leven zeldzame vlinder- en libellesoorten, en hier zijn alle voor moerasgebied kenmerkende plantensoorten aanwezig.
www.mostviertel.info

Natuurleerpad  in natuurpark Sandstein Wienerwald
De route geeft een overzicht van de flora en fauna van het gebied. Naast de vele inheemse boom-en struiksoorten worden ook paddestoelen, bessen, vogels, vlinders en kevers gepresenteerd. Een deel van het pad is een geologisch natuurpad, waar meer over steensoorten verteld wordt.
www.naturpark-purkersdorf.at

Natuurleerpad Trail Pitten-Sautern
Op 34 panelen kan je door de flora en fauna van de "Pittner Mark Forest" wandelen. 10 bijzondere natuurpuzzels houden je actief bezig met de planten langs de route.
www.bmlfuw.gv.at

Au-avonturenpad Klosterneuburg
Zien, horen, aanraken, ruiken en voelen zijn de basisprincipes voor deze route. Volwassenen en kinderen verkennen en ontdekken samen op een speelse manier de leefomgeving van Au.
www.klosterneuburg.net

MostBirnHaus
Het MostBirnHaus biedt een beleveniswereld rondom peer en most, met proeverij-, winkel- en vergaderruimtes. Bartl's peren-boomgaard met 10 stations langs het natuurleerpad is een unieke leer- en speeltuin voor de kinderen.
www.mostbirnhaus.at

Moerasleerpad Heidenreichstein
Langs de weg vertellen een aantal informatieborden over de geschiedenis van het moeras en het natuurpark. Een bassin uit glas onthult de structuur van het moeras.
www.moornaturpark.at
www.heidenreichstein.gv.at


Werken met bos & water in Rohr am Gebirge
In de wereld van het bos en het water duiken, van de natuur genieten en aan de interactieve wegstations interessante ervaringen beleven, dat is het devies van dit themapad.
www.rohrimgebirge.at

Natuurleerpaden in Wechselland
Twee themapaden in Wechselland geven heel wat informatie rond het thema water en de intacte natuur van de regio.
Themaweg Wildwasser
Themaweg Lebenswasser

Leerpaden in natuurpark Hohe Wand
In het natuurpark Hohe Wand bieden het Felsenpfad, de Kinder-Erlebnisweg en het Wald-und Tierlehrpfad voor interessante en leuke natuurervaringen.
www.hohe-wand.gv.at

Meer over natuurleerpaden in Niederösterreich

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.