Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in Oberösterreich

Oberösterreich biedt diverse avontuurlijke natuurleerpaden. Borden langs de route informeren je over de unieke flora en fauna.

Rondwandelweg Wurzer Natur-Erlebnis-Welt
Deze gemoedelijke rondwandeling loopt langs spannende stations die meer informatie geven over de natuur, alpenweide, klimaat en geologie met 2 miljoen jaar evolutionaire geschiedenis van deze alpine leefomgeving.
www.pyhrn-priel.net

Natuurleerpad Donauschlinge
Op een lengte van 3,5 km bevindt zich direct aan de Donau, een stuk van absoluut ongerepte natuur. In deze omgeving ontwikkelen zich flora en fauna die uniek is in Europa. Panelen langs de route informeren over geologie, klimaat, flora en fauna, kolonisatie en geschiedenis.
www.niederkappel.at

Bijenroute en Naschweg
Deze leerzame wandeling toont de verbinding van de landbouw, fruitteelt en bijenteelt. De bezoekers worden d.m.v. displays, bijenkorven en verschillende gewassen uitgenodigd om de wereld van de bijen te beleven.
www.loryhof.at

Waterleerpad
11 informatieborden geven informatie over de flora, fauna, geologie en ecologie.
www.pyhrn-priel.net

Boomkronenpad Kopfing
Op meer dan 20m hoge houten bruggen wandel je door de boomtoppen. Weer terug op aarde kan je d.m.v. 26 stations op een leuke manier meer over het bos te weten komen.
www.baumkronenweg.at

Natuurgeheimenpad "Waldreich"
Van het natuurpaviljoen loopt de route op een bospad om de Kranzberg. Via de "Steinweg" kom je bij de "Apostelsitz", waar je kan pauzeren. Bergop wandel je verder op de top van de Kranzberg. Daar bevindt zich ook de laatste stop van het pad, het "Stein-Labyrinth".
www.waldreich.at

Bijenleerpad
De Bijentuin Attersee nodigt je uit in de wereld van de bijen. Van het leerpad met in totaal 30 stations, een imkerijmuseum en een koninginnenteelt krijg je zin om meer over deze fascinerende insecten te weten. Op het leerpad bevinden zich ook drie bijeneilanden. Naargelang het seizoen en het weer kan je hier de bedrijvigheid aan de bijenraten bezichtigen of uitkijken naar de koningin. Ook speciale kinderrondleidingen staan op het programma. Hierbij wordt er verteld, ontdekt, getoond en natuurlijk ook geproefd. Verschillende soorten honing alsook waskaarsen zijn in het winkeltje verkrijgbaar.
www.bienenhofattersee.at

Meer natuurleerpaden in Oberösterreich

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.