Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in Steiermark

Op de wandelpaden verklappen informatiepanelen de geheimen van de natuur en de cultuur. Uniek: het blotevoetenpad (Gipfel-Barfuss-Weg) op de Riesneralm.

Natuur en Adventure Trail voor kinderen op Saddle Mountain
Onder leiding van "Kali de Ramsaurier" leren kinderen tijdens de ca. 4 km lange boswandeling de natuur spelenderwijs te begrijpen. Op de 15 stations wordt de natuur op een interessante manier uitgelegd. Hoogtepunten van de wandeling zijn een bergkruis en een onderzoeksstation met een boscomputer.
www.ramsau.com

Eerste Europese blotevoetenpad
De Riesneralm heeft een unieke activiteit voor bergliefhebbers. Hoog in de bergen kan je de berg voelen, en op een wel heel unieke manier. Met je blote voeten wordt deze ontdekkingstocht een bijzondere gewaarwording.
www.riesneralm.at

Treetop pad in Rachau
De hoogste boomtopwandeling in Europa ligt midden in de Rachau. Met vrij uitzicht over Gleinalm, Seckauer Alpen, heuvels, weilanden, bossen en kerktorens. Deze spannende route is meer dan 2,7 km lang.
www.wipfelwanderweg.at

Almenleerpad Grabnerstein
Op 11 themaborden wordt het thema “de alm” in het Nationalpark Gesäuse vanuit verschillende invalshoeken in de kijker geplaatst: veeteelt, dieren, ... Ook de grote rijkdom aan bloemen op de almen van de Grabnerstein is uniek. De Grabnerstein is een van de mooiste bloemenbergen van Steiermark en zeker een bezoekje waard.
www.gesaeuse.at

Waterweg Miesenbach
De onlangs geopende weg in Joglland, gelegen in het oosten van Steiermark, nodigt u uit om met volle teugen te genieten. Hier ontdek je heel wat leuke plaatsjes en wandel je langs beken en water in de omgeving van de zomervakantieplaats Miesenbach. Tal van belevingspunten zoals de kleinste modelfabriek van Europa of een van de langste houten bruggen in Oostenrijk zorgen voor een aangename vakantiewandeling voor het hele gezin.
www.joglland.at


NaturKRAFTpark Pöllauer Tal
Een plezier voor de ziel, een fitnessparcour voor de zintuigen: het Naturkraftpark in Hinterbrühl helpt de zintuigen te verscherpen. Horen, zien, voelen zijn vaardigheden die wij zo vanzelfsprekend vinden dat wij ze vaak niet weten te waarderen. Toch hangt het van onze zintuigen af hoe we onze omgeving ervaren. In het Naturkraftpark hebben bezoekers de gelegenheid om met eenvoudige waarnemingsoefeningen hun zintuigvaardigheden te oefenen.
www.naturpark-poellauertal.at

meer natuurleerpaden in Steiermark

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.