Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Natuurleerpaden in Tirol

De natuurleerpaden in Tirol zijn ideale bestemmingen voor het hele gezin. Verschillende thema's maken de ontdekking van de natuur bijzonder spannend.

Natuurbelevenispad in Kals am Großglockner
Kinderen en hun ouders vinden hier fantastische houten figuren om mee te spelen, te verkennen en tonen hun creatieve betrokkenheid met de natuur.
Natuurbelevenispad in Kals

Bloemenleerpad St. Jakob im Defereggental
Deze wandeling in St. Jakob geeft een goed inzicht in de kleurrijke diversiteit van de alpine planten en hun leefgebied in het hooggebergte. Het leerpad doorkruist verschillende hoogteniveaus van alpine flora en vegetatie die in de "Naturkundlichen Führer Blumenweg Oberseite"  in detail beschreven worden.
Bloemenleerpas St. Jakob

Wilde dieren spotten in het Natuurpark Kaunergrat
Op deze route zoek je wilde dieren, voel je je als een eekhoorn en ontdek je dierensporen en nog heel veel meer. Hier komen wilde dieren tot leven! Het pad is vooral voor gezinnen een spannende ervaring.
Natuurpark Kaunergrat

Veenleerpad in het Natuurpark Kaunergrat
Onderweg leer je interessante feiten over de oorsprong van veengebieden, het veen en de vegetatie. Het bijhorende boekje "Veen en nog veel meer" beschrijft deze tocht en andere wandelingen over de heide bij de Piller Sattel.
Veenleerpad

Hexenwasser am Wilden Kaiser
Het Hexenwasser-team nodigt kinderen uit op een 450 m lange weg om in meer dan 30 stations meer te leren over het element water en het belang ervan. Op het blotevoetenpad worden de zintuigen geprikkeld en marcheren de bezoekers op grote, kleine, vierkante en ronde stenen of zelfs op warme, koude, zachte en harde grond.
Hexenwasser

Zirbenweg
Op de Zirbenweg van Patscherkofel tot Glungezer wandel je door één van de oudste Alpenbossen van Europa. Vanop verschillende uitzichtpunten kan je genieten van een fantastische blik over Innsbruck en Hall alsook delen van Inntal of het beschermd natuurgebied Viggartal.
Zirbenweg

Rozenwandelingen in het Stubaital
Op ongeveer 1.000 m boven de zeespiegel, middenin een romantisch berg- en natuurlandschap, ligt het eerste rozendorp van Oostenrijk: Telfes. Het dorp telt zo'n 1.500 bonte bloeiende rozen. De prachtige edele bloemen ontdek je het best in juni tot einde oktober via Rosendorf Touren. Daarna kan je handgemaakte rozenproducten als souvenir mee naar huis nemen.
Rozendorp Telfes

Meer natuurleerpaden in Tirol

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.