Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in Vorarlberg

De vele natuurleerpaden in het unieke landschap van Vorarlberg geven veel interessante informatie over flora, fauna, geologie en de geschiedenis van de Alpen.

Natursprünge-Weg Brandnertal
Het interactieve leerwandelpad in Brandnertal opent bezoekers van elke leeftijd de weg naar een uniek leefgebied. Zich verwonderen - nadenken - lachen - onderzoeken zijn de sleutel naar interessante ervaringen. Op de Natursprünge-weg leren gezinnen spelenderwijs bij verschillende tussenstops samen iets nieuws en spannends uit het bos en het water van de Alpen.

Natuurleerpad in het Alpenwildpark Pfänder
Op deze route zijn inheemse wilde dieren te zien, een natuurpad met informatieborden die meer over de fauna en flora van de Alpen vertellen.
www.pfaenderbahn.at

Alles over kaas
Familiewandelroute met bemande hutten voor een welverdiende pauze. Maar er is ook gelegenheid tot een bezoek van kaasmakerijen en boederijen waarvan de eigenaren hun eigen boerenproducten aanbieden. 13 panelen vertellen je meer over de levendige en indrukwekkende feiten van de kaasproductie in Vorarlberg. Het Josef-Rupp-kaaswandelpad is een gemakkelijk wandelpad voor de hele familie met gezellige cafeetjes en zelfs beroemde hotels. De kroon op de wandeling, en meteen ook de afsluiter, vinden de hongerige bezoekers bij lekkere kaasgerechten in de uitstekende restaurants van de regio.
www.vorarlberg.travel/kaese

Bloemen- en wandelleerpad Faschina
Gelegen tussen de ruige, kale bergen van Lech in het zuiden en de zachte met gras begroeide hellingen van de Walserkam in het noorden zijn er in het Große Walsertal veel bijzondere natuurlijke schoonheden te vinden. De route van het middenstation (1.780 m) naar het bergstation van de Panoramabahn Stafelalpe (1.865 m), biedt samen met de hoogtewandeling een indrukwekkende belevenis.
www.vorarlberg-alpenregion.at

Leerwandelpad in Braz
40 panelen geven informatie over fauna en flora, geschiedenis en de traditionele wijze waarop de weiden en bossen in de regio worden onderhouden. Uitgangspunten van de rondwandeling zijn de Mühletoberlbrücke of de Masontobelbrücke, waar overzichtsborden de weg aanduiden. De ecologische verbouwde „Bödner Magerwiesen“ zijn uniek: het oorspronkelijke weidelandschap wordt omgeven door heggen en rotsen en herbergt zeldzame kruiden en bloemen.Vooral in het voorjaar en in de zomer kijken de wandelaars uit naar de kleurrijke weiden, die noch bemest, noch begraasd worden. Het leerpad in Braz is uiterst geschikt voor families met kinderen en is ook op warme dagen aangenaam, doordat grote stukken van de weg in de schaduw liggen.
www.klostertal.travel

Alpengeschiedenis op de Andelsbucher Hausberg
28 displays geven eenvoudige en begrijpelijke informatie over de inheemse flora en fauna, geologie, alpengeschiedenis, sagen en de levenswijze in de Alpen.
http://www.andelsbuch.at/index.php?page=alpengeschichtlicher-lehrweg

Bosbelevenispad Bregenz
Het 1,3 km lange bosbelevenispad van aan de bibliotheek op de Gebhardsberg is een handleiding door de bosbloemen en -dieren van het land. Hier worden thema's zoals het bouwen van een boomhut of een bosquiz kindvriendelijk aangebracht.
www.bregenz.travel

Alpenbloemenleerpad aan de Sonnenkopf, Klostertal
Op het prachtig aangelegde Alpenbloemenleerpad is er een unieke alpenflora te bewonderen. Van aan het bergrestaurant Sonnenkopf nodigt deze attractie uit tot een gezellige wandeling waarbij de zelden voorkomende alpenbloemen bewonderd kunnen worden.

Golmis Speurpad

Leerpad over de geschiedenis van de Alpen

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.