Please choose Language or Country
or

Natuurleerpaden in Wenen

Een stad als Wenen, met mooie bossen en uiterwaarden, biedt veel mogelijkheden voor recreatie, natuur en educatie.

Natuurleerpad Obere Lobau
De stations op deze wandelroute zijn gemarkeerd met houten palen. Door middel van symbolen op de borden kunnen de zoekpunten met de natuurpad-mappen eenvoudig gevonden worden. De folder geeft interessante informatie over het ecosysteem van de uiterwaarden.
www.wien.gv.at

Bosleerpad bij de Lainzer poort
Langs de route worden via informatieborden en levende bomen de typische boomsoorten van het Wienerwald beschreven. De bomen "vertellen" over hun leeftijd, hun voorkomen en hun bijzonderheden. De bladeren, vruchten en zaailingen van deze boomsoorten zijn opgenomen in gedetailleerde tekeningen.
www.lainzer-tiergarten.at

Natuurleerpad Nikolaitor in Lainzer dierentuin
Langs de route leer je alles over de Lainzer dierentuin, zijn geschiedenis en flora en fauna. Voor kinderen geeft elk station interessante tips voor waarnemingen en experimenten.
www.lainzer-tiergarten.at

Allergietuin in het kuurpark Oberlaa
Op de allergie-informatieroute ontvangt men informatie over de bestuivingsperiodes van de planten. Informatieborden bij 28 stations bieden speciale informatie over de bijzonderheden en de verspreiding van "hooikoorts pollen" in Europa.
www.lebensministerium.at

Boomkronenpad in het Schönbrunn Zoo
Een natuurpad op 10 meter hoogte. Het pad door de boomtoppen biedt bezoekers nieuwe spectaculaire uitzichten op Schloss Schönbrunn, de dierentuin en de stad. Maar in eerste instantie informeert het over de levens van inheemse wilde dieren en het bos-ecosysteem.
www.zoovienna.at

Alpentuinen bij de Belvedere
Op meer dan 2.500 m² kunnen meer dan 4.000 plantensoorten uit de Alpenregio's over de hele wereld bezocht worden.
www.bundesgaerten.at

Wildekruidenwandelingen met de wildekruidenfee
Vanwaar heeft het madeliefje zijn naam? Welke planten doen het lichaam goed? De natuur biedt in onze dichte omgeving een enorme veelvoud aan eetbare en geneeskrachtige planten, waar we vaak voorbij lopen. De kennis van deze schatten kan je op spannende wildekruidenwandelingen en bij workshops opdoen.
www.wildkraeuterfee.com
 
Meer natuurleerpaden in Wenen

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.