Please choose Language or Country
or

SalzburgerLand: Tauerngoud-belevenisweg

Bezoekers van het Raurisertal in SalzburgerLand kunnen op de Tauerngoud-belevenisweg midden in het Nationaal Park Hohe Tauern indrukwekkende getuigenissen van goudwinning ontdekken.

Het Raurisertal was nog tot 1927 in goudzucht: meer dan 1 000 jaar lang brachten knapen aan de voet van de Hohen Sonnblick het edele metaal systematisch aan het licht. In de bloeiperiode van de bergbouw kwam tien procent van het wereldwijde goudvoorkomen uit het "gouden dal van de Alpen".

Bezoekers ontdekken in Kolm Saigurn op de Tauerngoud-belevenisweg indrukwekkende getuigenissen van die "gouden jaren": je gaat voorbij gezellige knapenhuisjes en eeuwenoude fabriekshuizen en mijngangen. Talrijke informatieborden langs de weg geven meer informatie over de goudbergbouw in de voorbije eeuwen. Wie de ogen openhoudt, vindt met een beetje geluk nog een glinsterende bergkristal en mooie kwarts. Op drie goudwasplaatsen oefenen de bezoekers als schattenzoekers en zeven onder vakkundige begeleiding kleine goudsplinters uit het water.

www.raurisertal.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.