Please choose Language or Country
or

Pelgrimstochten in Oostenrijk

Verre wandelingen maken en daarbij ontspanning en rust vinden... In hectische tijden ontdekken steeds meer mensen de pelgrimswegen voor innerlijke rust en welzijn.
Jawel, pelgrimstochten zijn 'in'. Elk jaar weer trekken steeds meer mensen op pad. Wat beweegt een mens ertoe om dagen lang te voet onderweg te zijn en af te zien van elke vorm van luxe? De mooie natuur, het gevoel even helemaal nergens aan te moeten denken of het gelukzalige gevoel, wanneer je eindelijk je bestemming hebt bereikt? Of het feit dat je stap voor stap steeds dichter tot jezelf komt?

Tochten in Oostenrijk
Ook in Oostenrijk zijn er meerdere pelgrimstochten mogelijk.
Zo is er een uitgebreid netwerk van bedevaartstochten naar het beroemde plaatsje Mariazell in de Steiermark. Een van de bekendste routes is ongetwijfeld de Via Sacra, die vertrekt vanuit het Wienerwald.

Traditionele tochten
Ook het Oostenrijkse deel van de Sint Jacobsweg, herontdekt en uitvoerig beschreven door de Tiroler 'pelgrimspionier' Peter Lindenthal, is sinds kort weer zeer populair. Eigenlijk gaat het hier om 3 verschillende wegen, die vroeger door Oostenrijk naar het westen van het toenmalige koninkrijk leiden. Een zeer mooi gedeelte van de St. Jacobsweg is het traject door Tirol, van Kufstein naar Innsbruck. Ook andere traditionele wegen, zoals de Hemmaweg in Karinthië, worden vandaag de dag weer steeds meer bewandeld.

Genieten van het landschap
In tegenstelling tot andere wegen, zoals bijvoorbeeld delen van de Spaanse St. Jacobsweg, leiden de Oostenrijke paden niet door dorre vlaktes, maar langs beekjes, groene alpenweides met grazende koeien en andere dieren. Andere voorbeelden van Oostenrijkse pelgrimstochten zijn onder andere de Via Nova, die van Metten in het Duitse Beieren naar St. Wolfgang in Oberösterreich loopt, of voor fietsers de Donau-Alpen-Adria-fietspelgrimstocht. Deze route verbindt de bedevaarstplaatsen Maria Hilf bij Passau (Duitsland), Maria Himmelfahrt bij Großgmain, Altenmarkt, Mariapfarr, en Maria Gail (Oostenrijk) met het oudste bedevaartsoord van Italië, het mariaheiligdom Barbana bij Grado. Klik hier voor een routekaart van deze tocht.

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.