Please choose Language or Country
or

Spectaculaire uitzichtplatformen

Adembenemende uitzichten in combinatie met bijzondere architectuur. Dat bieden de talrijke uitzichtsplatformen die de afgelopen jaren in de Oostenrijkse Alpen gebouwd zijn.

StubaiBlick

 • StubaiBlick © TVB Stubai Tirol / Andre Schönherr StubaiBlick © TVB Stubai Tirol / Andre Schönherr
Een korte panoramische wandeling brengt je naar het mooie uitkijkplatform StubaiBlick op 2.160 m hoogte. Hier heb je een prachtig zicht op de Stubaier Kalkkögel en de hele vallei. De wandeling is makkelijk, dus ideaal om met het hele gezin te doen.

Kitzsteinhorn - Gipfelwelt 3000

 • Gipfelwelt 3000 © Gletscherbahnen Kaprun AG Gipfelwelt 3000 © Gletscherbahnen Kaprun AG
De top van het Kitzsteinhorn bergstation ligt op 3.029 m, daarna wandel je door de berg honderden meters in een interactieve tunnel naar de andere kant van de berg waar een prachtig zicht op het nationaal park Hohe Tauern op je wacht. De Gipfelwelt 3000 is een aanrader moet je zeker doen  wanneer je in de omgeving van Zell am See-Kaprun bent! De uitzichtplatformen zijn meteen de hoogtste in de regio van Salzburg.

Malta Airwalk

 • Malta Skywalk © Verbund Malta Skywalk © Verbund
Toch best spannend wanneer je, staand op een glasbodem, 100 meter boven de afgrond zweeft en de diepte in kijkt. Op de Airwalk aan de Kölnbreinsperre in Karinthië op 1.933 m heb je een fantastisch uitzicht op Oostenrijks hoogste stuwdam. De in 2010 geopende attractie bevindt zich aan het eind van de Malta Hochalmstraße. Dit platform van metaal en glas hangt boven de stuwdam en zweeft boven de afgrond. In het midden kan men plaats nemen om eens goed van het uitzicht te genieten.

Pyramidekogel

 • Pyramidenkogel beim Wörthersee © Wörthersee Tourismus Pyramidenkogel beim Wörthersee © Wörthersee Tourismus
Op de Pyramidekogel bij Maria Wörth in Karintië bevindt zich de hoogste uit hout vervaardigde uitkijktoren ter wereld. De 100 m hoge, adembenemende constructie schroeft zich spiraalvormig in de lucht boven de Wörthersee. Door de spiraalvorm kunnen bezoekers bij het trappen oplopen en op het uitzichtsplatform genieten van een indrukwekkend panorama-uitzicht op het prachtige meer- en berglandschap van Karinthië. De doorzichtige panoramalift brengt de bezoeker op het uitzichtsplatform op 70 m hoogte en biedt eveneens een panorama-uitzicht op het landschap. Een bijzondere attractie van de nieuwe toren is de hoogste glijbaan van Europa, waarop je tot 30 km per uur 52 m in de diepte naar benenden suist.

5fingers

 • Uitzichtsplatform 5fingers in Dachstein © Dachstein im Salzkammergut / Leo Himsl Uitzichtsplatform 5fingers in Dachstein © Dachstein im Salzkammergut / Leo Himsl
Ook de 5fingers op de Krippenstein in het Dachstein-massief is spectaculair. Dit platform ligt in de directe nabijheid van het bergstation van de Dachstein-Krippenstein-kabelbaan en is via een informatief leerpad gemakkelijk te bereiken. De constructie, die lijkt op een hand, biedt een prachtig uitzicht op het UNESCO-wereldcultuurerfgoed Hallstatt en de Hallstätter See. Bovendien verrast elk afzonderlijk uitzichtsplatform door zijn unieke ontwerp. Zo is de bodem van een van de „5fingers“ van glas en is de bodem van een andere „vinger“ voorzien van een kijkgat. De „middelvinger“ daarentegen is niet toegankelijk voor het publiek – daarop bevindt zich een trampoline, die bij gelegenheid door basejumpers gebruikt wordt.

Welterbespirale

 • Dachstein Welterbe-Spirale © Dachstein Welterbe / Spielbüchler Dachstein Welterbe-Spirale © Dachstein Welterbe / Spielbüchler
Boven de 5fingers, direct bij de top van de Krippenstein, ligt de niet minder spectaculaire Welterbespirale. De futuristische staalcontructie biedt een uniek uitzicht op het UNESCO-werelderfgoed Hallstatt – Dachstein/Salzkammergut.

Dachstein Skywalk

 • Dachstein Sky Walk © © Österreich Werbung / G. Popp Dachstein Sky Walk © © Österreich Werbung / G. Popp
Direct bij het bergstation van de Dachstein-Gletsjerbaan vind je de Dachstein Skywalk. Een op 2.700 meter hoogte liggend balkonachtig platform, dat boven de 250 meter verticaal hellende rotswand van de Hunerkogel uitsteekt.

Dachstein Hinterstoder

 • Hinterstoder © OÖ Tourismus / Ralf Hochhauser Hinterstoder © OÖ Tourismus / Ralf Hochhauser
Wandel je in het landschap rondom de Hinterstoder, dan kom je een zeldzaam object tegen. Het uitichtsplatform Stoderblick is met zijn rode stalen constructie in de wijde omtrek zichtbaar. Kijk je van binnenuit het vierkante frame op het voor je liggende panorama, dan deelt de kubus het landschap in vier sectoren en omlijst zo de blik op de toppen van het Tote Gebirge, de Warscheneckgruppe en het Stodertal.

Stubnerkogel

 • Stubnerkogel © Gasteinertal Tourismus GmbH Stubnerkogel © Gasteinertal Tourismus GmbH
 • De Felsenweg in Gastein © Gasteiner Bergbahnen AG De Felsenweg in Gastein © Gasteiner Bergbahnen AG
Wie de wandeling over de 140 meter lange hangbrug aandurft, bereikt de top van de Stubnerkogel bij Gastein gelegen uitzichtsplatform Glocknerblick. Het ronde uitzichtsplateau bestaat uit staal en hout. De bodem van glas biedt vrij uitzicht op de afgrond.

Triassic Park

 • Steinplatte uitkijkplatform © Kitzbueheler Alpen Steinplatte uitkijkplatform © Kitzbueheler Alpen
Het "koraal" op de Steinplatte in Triassic Park Waidring in de buurt van St. Johann in Tirol is een elegante constructie, die aan koraal doet denken. Drie verschillende soorten vloeren zorgen hier voor de nodige spanning. Deze hoort tot de grootste begaanbare glasbodems van Europa.

Sölden - Big3

 • Ice Q Gourmetrestaurant © © Ötztal Tourismus / Alexander Lohmann Ice Q Gourmetrestaurant © © Ötztal Tourismus / Alexander Lohmann
 • Indrukwekkende uitzicht op indrukwekkende platformen © Tirol Werbung / Bernhard Aichner Indrukwekkende uitzicht op indrukwekkende platformen © Tirol Werbung / Bernhard Aichner
 • IceQ in Sölden © Bergbahnen Sölden / Markus Bstieler IceQ in Sölden © Bergbahnen Sölden / Markus Bstieler
Sölden in het Ötztal heeft met de zogenaamde BIG 3 op alle drie de bergen, allemaal boven de 3.000 meter hoog, uitzichtsplatformen gemaakt. De hoogste daarvan is het platform op de Schwarzer Schneid. Uit de Tiefenbachkogl steekt een 25 meter lange, vrij zwevende stalen uitzichtsplatform boven de afgrond. Het op meerdere dunne palen staande uitzichtsplatform op de Gaislachkogl biedt een uitzicht in het Ötztal en op de omliggende Alpenkammen.

Top of Tyrol

 • Aussichtsplattform Stubaier Gletscher © © Stubaier Gletscher / Christoph Schöch Aussichtsplattform Stubaier Gletscher © © Stubaier Gletscher / Christoph Schöch
Het panoramaplatform Top of Tyrol op de Stubaier Gletsjer maakt zijn naam waar, want hij bevindt zich op 3.210 meter hoogte. Je bereikt het uitzichtspunt met de panorama-gondel Schaufeljoch en vanaf het hoogstgelegen bergrestaurant van Oostenrijk, de Jochdohle, ben je binnen een paar stappen bij het platform. Het platform van staal en hout loopt in een rechte lijn over de hoge pieken van de bergkam. Vanaf daar kun je je blik laten dwalen over de Stubaier Alpen, de Dolomieten tot aan het Ortlermassief.

Top Mountain Star

 • Top Mountain Star in het Ötztal © © Ötztal Tourismus / Klaus Andorfer Top Mountain Star in het Ötztal © © Ötztal Tourismus / Klaus Andorfer
De op de top van de Wurmkogel op 3.080 m gelegen Top Mountain Star in Hochgurgl is wel de meest extravagante verschijning onder de panoramaplatformen. Duizenden Swarovski-kristallen, die aan de buitenkant aangebracht zijn, laten het gebouw in de zon glinsteren en fonkelen. Binnen vind je een panoramabar met een prachtig panorama over de Ötztaler Alpen.

Adlerhorst

 • Weite Ausblicke am Adlerhorst in Hoch-Imst © Imst Tourismus Weite Ausblicke am Adlerhorst in Hoch-Imst © Imst Tourismus
De Adlerhorst in het Tiroolse Rofangebergte is een geheime tip. Het platform op de Gschöllkopf, dat gemaakt is naar het voorbeeld van een adelaarsnest, biedt fascinerende uitzichten over de bergen van de Rofan om de Achensee. Voor degene met stalen zenuwen, kan zich op 800 meter hoogte met de AirRofan Skyglider omhoog laten trekken om daarna met ongeveer 85 km/h weer naar beneden naar het bergstation te suizen.

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.