Please choose Language or Country
or

Wandelen langs het wilde water

Het wilde water stort met volle kracht over de rotsen de diepte in. Het imposante natuurschouwspel van de watervallen laat zich bijzonder goed bewonderen vanaf goed onderhouden wandelpaden. Het opspattende water zorgt bovendien voor een aangename verfrissing.

Wandelen langs het wilde water

Waterval Hintertux © ÖW - Fankhauser Waterval Hintertux © ÖW - Fankhauser

Watervallen en waterparken in Tirol

In Tirol wandelt men graag langs het water. Talrijke bergrivieren en watervallen bekoren je met hun turkoois water, natuurlijke rotsbruggen, grotten en kloven voor het maken van prachtige wandelen.
Turkooizen pracht in Tirol
De Liechtensteinkloof bij St. Johann, Salzburgerland © TVB St. Johann-Alpendorf De Liechtensteinkloof bij St. Johann, Salzburgerland © TVB St. Johann-Alpendorf

De Liechtensteinkloof in SalzburgerLand

Gedurende duizenden jaren baande de Großarler bergbeek zich een weg door het gesteente, tot wel 300 meter diep. Zo ontstond de Liechtensteinkloof bij St. Johann in SalzburgerLand, één van de mooiste en diepste wildwaterkloven in de Alpen.
Wilde wateren in SalzburgerLand
Strumboding waterval in Oberösterreich © TVB Pyhrn-Priel_Ventigo Strumboding waterval in Oberösterreich © TVB Pyhrn-Priel_Ventigo

Naar de bron van de Steyr in Oberösterreich

Met hun drie meter lange peddels vervoerden de vlotvaarders tot in het midden van de 20ste eeuw het uit het Stodertal afkomstige hout over de rivier de Steyr tot in Enns.
Wandelen in het spoor van de vlotvaarders
Dürnstein in de Wachau © Österreich Werbung/Diejun Dürnstein in de Wachau © Österreich Werbung/Diejun

Volg de Donau

Volg al wandelend de Donau, van Passau dwars door het noordelijke Alpenvoorland tot in het wereldcultuurerfgoed Wachau. Ontdek er buitengewone natuurpracht, wijngaarden, idyllische dorpjes en culturele bezienswaardigheden.
Wandelen langs de Donau
Waterval in het Brandnertal, Vorarlberg Waterval in het Brandnertal, Vorarlberg

Wandelen in het Brandnertal

Volg het water tot aan de bron. In het Brandnertal in Vorarlberg nemen wandelwegen je mee langs bruisende beken, watervallen, bronnen en natuurlijk prachtige uitzichten.
Wandelen in Vorarlberg
De Rinnenberger waterval, nationaalpark Steyrtal © TVB Steyr De Rinnenberger waterval, nationaalpark Steyrtal © TVB Steyr

Kloven en watervallen in Oberösterreich

Het pad naar de Rinnerberger waterval in het Nationale Park Regio Steyrtal in Oberösterreich is uitermate geschikt voor een gezellige en prachtige familiewandeling.
Wandelen tussen de kalkrotsen in Oberösterreich
March-Thaya-Auen, Niederösterreich © Regionalverband-March-Thaya-Auen March-Thaya-Auen, Niederösterreich © Regionalverband-March-Thaya-Auen

Wandelen langs March en Thaya in Niederösterreich

Zodra de smeltende sneeuw de wandelpaden in het noordoostelijke Weinviertel weer toegankelijk heeft gemaakt, kunnen wandelaars op pad gaan langs de meanders van de March en Thaya en zo de groene wildernis en buitengewone vogelsoorten ontdekken.
Groene wildernis in het Weinviertel

Wandelen langs watervallen in Karinthië

In het Karintische deel van het Nationale Park Hohe Tauern storten aan de voet van de Großglockner enkele imposante watervallen in de diepte van het dal.
Wilde wateren in Karinthië
De Bärenschützklamm in Steiermark © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer De Bärenschützklamm in Steiermark © Steiermark Tourismus / Harry Schiffer

De Bärenschutz-kloof in Steiermark

Niet minder dan 109 bruggen en 51 houten wandelpaden omzomen de tot monument uitgeroepen Bärenschütz-kloof in het Stiermarkse Almenland.
Wandelen in het Steiermarkse Almenland
Wandern im Bregenzerwald © Bregenzerwald Tourismus / Adolf Bereuter Wandern im Bregenzerwald © Bregenzerwald Tourismus / Adolf Bereuter

Volg de Bregenzerache

De Bregenzerache, de belangrijkste rivier van het Bregenzerwald, mondt bij Bregenz uit in de Bodensee. Wie al wandelend van de omgeving wil genieten, kan tijdens een vierdaagse tocht de stroom volgen van Sulzberg tot Au. Je bagage wordt van hotel tot hotel gebracht, zodat je nóg meer van de wandeling kunt genieten.
Wandelen in het Bregenzerwald, Vorarlberg
Waterval in het Mostviertel © Mostviertel Tourismus Waterval in het Mostviertel © Mostviertel Tourismus

De Ötschergräben in Niederösterreich

De Ötschergräben in het Mostviertel lenen zich perfect voor wandeltochten van elke moeilijkheidsgraad - variërend van gezellige wandelingen tot kletterpartijen langs veeleisende paden, hoog in de Alpen.
Wandelen in het sprankelend Mostviertel
'Heiligengeistklamm' in het Steiermarkse wijnland © TVB Rebenland 'Heiligengeistklamm' in het Steiermarkse wijnland © TVB Rebenland

Molenwandeling in Zuid-Steiermark

Wat klappert er zo langs de Heiligengeistbach in het Steiermarkse wijnland? De vele molens!
Bruisend plezier in het Steiermarkse wijnland
Luchtkuuroord Ramsau am Dachstein © Photo austria.at - Christine Luchtkuuroord Ramsau am Dachstein © Photo austria.at - Christine

Wandelen langs het water in Steiermark

Het groene hart van Oostenrijk wordt doorkruist door rivieren - de Mur, de Enns, de Feistritz en de Raab. En elk van deze rivieren kan je ook met de fiets ontdekken.
Lees meer
Wildbach in der Steiermark © Österreich Werbung / Udo Bernhart Wildbach in der Steiermark © Österreich Werbung / Udo Bernhart

Watervallen in Steiermark

Wandel de 'Wilde Wasser'weg, overbrug adembenemde hangbruggen en donderende watervallen, ontdek mysterieuze kloven en ga rodelen en abseilen.
Beleef de veelzijdige Steiermark
Luenersee © Ender Luenersee © Ender

Kloven en watervallen in Vorarlberg

Kabbelende beekjes, ruisende watervallen en machtige kloven openen inzichten in het spectaculaire, door ijs en water gevormde alpine landschap van Vorarlberg, die je op wandelwegen perfect kan ontdekken.
Lees meer

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.