Please choose Language or Country
or
De Liechtensteinkloof bij St. Johann, SalzburgerLand © TVB St. Johann-Alpendorf

De Liechtensteinkloof in SalzburgerLand

Gedurende duizenden jaren baande de Großarler bergbeek zich een weg door het gesteente, tot wel 300 meter diep. Zo ontstond de Liechtensteinkloof bij St. Johann in SalzburgerLand, één van de mooiste en diepste wildwaterkloven in de Alpen.
Bezoekers, die in de buurt van het water over de kade en bruggen door de kloof stappen, geven hun ogen de kost - het spel tussen licht en schaduw is hier indrukwekkend. Het zonlicht baant zich een weg door de rotsspleten en valt op het glinsterende water, voordat het in de donkere diepte verdwijnt. De wandeling door de kloof neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en het is aan te raden je tocht zo te plannen, dat je rond de middagpauze de uitgang van de kloof hebt bereikt. Op dat moment vallen namelijk de zonnestralen precies op de nevel van de watersluier en wordt de kloof verlicht met alle kleuren van de regenboog. 

Het is aan vorst Johannes II van Liechtenstein te danken dat de kloof vandaag de dag bewonderd kan worden. Hij liet in 1876 voor 600 goudstukken de eerste bruggen en pieren aanleggen. De kloof kreeg dan ook zijn naam als verwijzing naar deze gebeurtenis. 
 

Videos: De Liechtensteinkloof in SalzburgerLand

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.