Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Mirafall, Ötschergräben © Mostviertel Tourismus

De Ötschergräben in Niederösterreich

De Ötschergräben in het Mostviertel lenen zich perfect voor wandeltochten van elke moeilijkheidsgraad - variërend van gezellige wandelingen tot kletterpartijen langs veeleisende paden, hoog in de Alpen.
Tijdens het wandelen zorgt de bijzondere rotsenscène wel voor een heel speciaal decor. De Ötscherbach vormde de rotsen geheel naar het voorbeeld van de Dolomieten. Voor extra sprankelend water zorgen de verschillende watervallen, die uitmonden in de Ötscherbach of in een van de zijrivieren.

In Lackenhof bijvoorbeeld kan je bij het het dalstation van de Ötscher zeteltjeslift starten met een aangename tocht van ca. 5 uur. Van hieruit vertrekken de wandelaars zonder enige inspanning naar het ‘Ötscher-Schutzhaus’ op meer dan 1.400 m boven zeeniveau. De wandelpaden die naar de Ötschergräben leiden, lopen voornamelijk bergaf. De Schleierwaterval duidt de ingang van de Ötschergräbenkloof aan. Op een goed begaanbaar pad wandel je door de 5,5 km lange kloof. Je passeert hier onder andere de Mira-waterval, die zich net als de Schleierwaterval via de rotsen in de ‘Grand Canyon’ van Oostenrijk stort. De route loopt vervolgens verder naar de Erlaufstausee, een kunstmatig aangelegd stuwmeer. De Ötscher wandeltaxi brengt de wandelaars weer veilig terug naar Lackenhof.

Ook plantenkenners kijken hier hun ogen uit: in de Ötschergräben groeien namelijk planten op een hoogte tussen 500 tot 1.000 m boven zeeniveau, die normaal gezien enkel op meer dan 1.000 m hoogte in de Alpen groeien. Je vindt er onder andere de Alpenroos en de gentiaan.

most4tel.com

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.