Please choose Language or Country
or

Volg de Bregenzerache

De Bregenzerache, de belangrijkste rivier van het Bregenzerwald, mondt bij Bregenz uit in de Bodensee. Wie al wandelend van de omgeving wil genieten, kan tijdens een vierdaagse tocht de stroom volgen van Sulzberg tot Au. Je bagage wordt van hotel tot hotel gebracht, zodat je nóg meer van de wandeling kunt genieten.
Na een goede nachtrust in het Vitalhotel Linde in Sulzberg moeten de wandelaars vroeg uit de veren. Voor de dagetappe van Sulzberg naar Andelsbuch moet namelijk met ongeveer 6 uur stappen rekenen. In de Achkloof, met zijn jungle-achtige begroeiing, kun je van de ongerepte natuur genieten. In de buurt van Langenegg kun je langs de kant van de weg verschillende kunstobjecten bekijken, die moeiteloos in het bloeiende oeverlandschap integreren. De uit gewapend beton opgetrokken brug, die de stroom op 90 m hoogte overspant, is zeker een blik waard. Na 2 uur doorstappen kom je bij het voormalige treinstation ‘Lingenau-Hittisau’ aan, waarvan de eerste steen in 1910 werd gelegd. De route gaat verder langs het oude spoortraject, via Egg naar Andelsbuch. Daar kan je kiezen voor een overnachting in pension Barbara of in Gasthof Löwen.

Dag twee van de Achroute begint met een etappe naar het stuwmeer Bezegg, waar je je voeten kunt laten genieten van een verfrissend pootjebaden op de watertredes. Eenmaal de Bezegg (780 meter) gepasseerd, gaat het richting Bezau. De Achdammweg neemt je mee tot in Reuthe, waar je wordt begroet door een kerkje uit 1500. Deze kerk, bovenop een rots, is het oudste godshuis van het Bregenzerwald. Vervolgens dwaalt de weg even af van de Bregenzerache, om bij de Klausbrug weer terug samen te komen. Via de Zimmerauweg gaat het tot in hartje Mellau en naar het dalstation van de Mellauer kabelbanen. Het water heeft zich een weg door het Mittags- en Kanisfluhgebergte gebaand, met als resultaat de kloof die zich bij Schnepfau opent.  Dit idyllisch decor vormt het slot van de circa 5 ½ durende wandeling tot Au. In Hotel Adler of in het Verwöhnhotel Schiff kan je na een hele dag wandelen heerlijk wegdromen.

Het arrangement ‘Langs de Bregenzerache door het Bregenzerwald’ kun je boeken op bregenzerwald.at

Videos: Volg de Bregenzerache

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.