Please choose Language or Country
or

Volg de Donau

Volg al wandelend de Donau, van Passau dwars door het noordelijke Alpenvoorland tot in het wereldcultuurerfgoed Wachau. Ontdek er buitengewone natuurpracht, wijngaarden, idyllische dorpjes en culturele bezienswaardigheden.
De ca. 450 kilometer langeafstandswandeling 'Donausteig' neemt zijn bezoekers mee van Passau, door de beboste bergruggen van het hoger gelegen Donaudal, via Linz tot aan het eindpunt in het stadje Grein. Dit alles natuurlijk steeds met de Donau op de achtergrond. In Schlögen kan je vervolgens eenvoudigweg rusten en genieten. Vanop het uitzichtspunt, boven de unieke bocht in de Donau, hebben de wandelaars hier een adembenemend uitzicht op de 'Schlögener Schlinge' - een natuurwonder in Oostenrijk. 

De loop van de Donau door het UNESCO wereldcultuurerfgoed Wachau kan ook wandelend gevolgd worden. De 'Welterbesteig Wachau' schotelt wandelaars namelijk alle culturele bijzienswaardigheden uit de regio voor. Natuurlijk wordt ook het prachtige landschap zelf niet vergeten. Of je nu op idyllische paadjes langs het riet, de wijngaarden of bloeiende weides loopt - tijdens je wandeling word je steeds vergezeld van de rivier, terwijl je zo van het ene erfgoedgebied het andere in stapt. De route eindigt tenslotte in de sprookjesachtige stadskern van Krems. De talrijke kastelen, burchten en kloosters die je pad kruisen, nodigen je tijdens het wandelen uit om niet alleen het landschap, maar ook het rijke verleden van de regio te verkennen. Een bezoek aan de Benedictijnenkloosters in Melk en Göttweig mag je dan ook zeker niet overslaan! 

donausteig.com
wachau.at
 

Infoboxen: Volg de Donau

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.