Please choose Language or Country
or

Wandelen langs watervallen in Karinthië

In het Karintische deel van het Nationale Park Hohe Tauern storten aan de voet van de Großglockner enkele imposante watervallen in de diepte van het dal.
Wandelingen langs kloven en watervallen in het Nationale Park Hohe Tauern

Onder de noemer “Het Wilde Water“ stelt het Nationale Park Hohe Tauern in Karinthië negen nieuwe paden voor, waarbij je onstuimige beken ontdekt die door adembenemende ravijnen stromen. De bruggen, houten opstapjes en uitzichtsplatformen zorgen voor de nodige vergezichten en indrukken.

Hieronder alvast een selectie:

De “Water-Wonder-Weg Jungfernsprung”: Een jonge vrouw is op de vlucht voor de duivel en komt plots voor een kaarsrechte rotswand te staan – ze springt in het diepe onbekende en overleeft de sprong. Zo gaat het verhaal volgens de legende. Vandaag de dag valt op deze plaats de Zopenitzbeek in drie watervallen 130 m naar beneden, het Mölltal in. Langs het speciale wandelpad kan je niet alleen genieten van de natuur, maar ook zelf kennismaken met de legende: in het water zou men af en toe het gezicht van de jonkvrouw kunnen zien.

Wandelen door het ravijn in de Rabisch- en Groppensteinkloof, die de Nationale Park gemeentes Mallnitz en Obervellach met elkaar verbinden. De Rabischkloof biedt een romantisch decor – terwijl de weg naar de Groppensteinkloof de wandelaar bekoort met watervallen en steile rotswanden. Dit ravijnpad is het langste van Karinthië (de etappe die bergafwaarts gaat, duurt zo’n 3 uur).

De Fallbach-waterval: In het “dal van het stortende water“, zoals het Maltatal ook wel eens genoemd wordt, stort de Perschitzbach via een kaarsrechte granietwand de diepte in. Met een hoogte van 200 meter vestigt deze waterval een Oostenrijks record en behoort hij tot de 50 langste watervallen ter wereld.

Een beschrijving van alle negen “Wilde water“ wandelingen vind je in de brochure die je kan downloaden op nationalpark-hohetauern.at

Wildensteiner waterval

De Wildensteiner waterval vind je ten zuidwesten van de Klopeiner See in de gemeente Gallizien en is de hoogste waterval van Europa. Het water valt maar liefst 54 meter naar beneden! Dit natuurfenomeen moet je gezien hebben. Na een klim van 15 min. zie je de waterval in al haar pracht en praal. Het geluid van het ruizen van het water is een belevenis op zich.

Tip: een klim naar de waterval kan je perfect kombineren met een bezoek aan de burchtruïne Wildenstein. Deze burcht van het adelijke geslacht van de Wildensteiner werd vermoedelijk tijdens de hevige aardbevig van 1348 verwoest.  

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.